Najveće ZLOPAMTILO u horoskopu

Čvrsto stojite na zemlji. Volite sve što je postojano i opipljivo. Sanjarenje je za vas samo duševni odmor. Sve što nije ostvarljivo ili je plod vaše mašte – povređuje vaš osećaj za praktičnost.

Vi ste realista, volite konkretne stvari. Nikad se ne zadovoljavate varljivim obećanjima, slatkim iluzijama, ne prepuštate se neostvarljivim snovima.

Cenite materijalna dobra. Volite npr. da imate udoban stan. Nikad se nećete ukrasiti lažnim nakitom ako nemate pravi. Niste gramzivi, ali ne rasipate novac, ne kupujete nepotrebne stvari.

Sve vaše akcije i inicijative plod su dubokog razmišljanja i nikad se ne upuštate u sumnjive poslove. Zbog toga ne uspevate u onim poduhvatima koji zahtevaju brzinu i smelost. Ali kad već prihvatite neki posao, obavljate ga savesno i sa puno žara i niko i ništa vas ne može sprečiti da ga dovršite.

Cenite vreme i korisno ga ispunjavate. Kad nešto odlučite, teško vas je od toga odvratiti. Više volite da doživite i krah nego da se vratite nazad ili promenite mišljenje.

Svoje zadatke ispunjavate tvrdoglavo. Izdržljivi ste i strpljivi. U stanju ste da nešto radite i nekoliko puta samo da biste postigli savršen rezultat. Trenutni neuspesi vas ne zastrašuju.

Po prirodi ste mirni, odmereni, ne žudite za osvetom. Imate poverenja u druge i mada im ne pokazujete odmah svoja prava osećanja i poštovanja, to ne znači da ih ne volite. Ne želite nikog da napadate ili ismevate, ali, teško onom koji se usudi da vas napadne.

Ako ste uvereni da se neko prema vama loše poneo, ili da je povredio vašu dobronamernost, to mu nikad nećete oprostiti. Izgubiće mnogo u vašim očima. Veliko ste zlopamtilo.

U prijateljstvu ste verni, ali odanost tražite i od suprotne strane. Ako vas neko izneveri, nećete burno reagovati. Vaše reakcije su polagane i manje vidljive, ali zato beskrajno duboke.

Niste pristalica promena i preokreta, svega onoga što može poremetiti ustaljeni tok vašeg života ili dovesti u opasnost vaš komfor. Takva koncepcija života ima i jednu lošu stranu – poštujete principe, ali i predrasude, koncizne ideje. Međutim, u životu se principi teško ruše, predrasude postaju neprihvatljive, a koncizne ideje maglovite. Stoga se često oglušujete o savete drugih i upozorenja najbližih. Vi želite da radite sve po svom nahođenju, uvereni u potpuni uspeh. Međutim uspeh često izostane.

Iako je vaš karakter prilično jak, postoje u njemu i neke slabosti. U načinu življenja pojavljuje se ponekad lenjost. Bežite od briga i problema, ne volite komplikacije.

Naslađujete se polako životnim radostima i u tome ste pravi gurman.

Vi ste, nema sumnje, sladostrasni BIK (od 21. aprila do 21. maja).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.