U trendu

Sluti nesreću: Numerolozi se plaše ovog broja, smatraju ga ukletim!

Japan je 11. marta 2011. godine, nakon potresa od 9 Rihtera, pogodio veliki cunami u kom je poginulo ili nestalo više od 18.500 ljudi.

Ali to je samo jedna od brojnih tragedija koje je u poslednjih dvadesetak godina obeležio broj 11. Tako se 11. septembra 2001. dogodio napad na Svetski trgovački centar u Njujorku, teroristi su u Madridu 11. marta 2004. napali vozove, a vozovi su bili meta napada i u Mumbaju 11. jula 2006.

– Čini se zastrašujućim, ali mislim da nije bilo slučajnosti u tragediji koja je pogodila Japan – rekao je jedan numerolog nakon zemljotresa i cunamija u Japanu. Objasnila je da je 11 izuzetno nesrećan broj.

– Dve jedinice u broju 11 predstavljaju neprestanu borbu između dobra i zla. Međutim, u toj borbi dobro nikada ne može da prevlada, pa do izražaja dolazi konstantna nemoć kojom na kraju taj broj isijava i zato je tako negativan – dodala je.

Numerolog tvrdi da se energetska vrednost broja meri prema njegovoj veličini. Tako ispada da broj 1 ima izuzetno nisku energetsku vrednost, a dve jedinice naročito.

Značenje broja 11 proučavali su i drevni Haldejci. U njihovoj numerologiji broj 11 je izuzetno nesrećan broj koji donosi nevolje u životu, nesreće, prikrivene opasnosti, raznovrsna iskušenja, protivnike i izdaje.

11 joj je značio rođenje i smrt

Vangelia Pandeva Dimitrova Gušterova poznata pod nadimkom „Baba Vanga“ rodila se u Strumici 1911. godine. Ubrzo je oslepela. Proslavila se zbog ispunjenog proročanstva na njujorški WTC. Prorekla je čak i svoju smrt, 11. avgusta, 1996. godine.

Ni Madridu nije bilo suđeno?

U seriji koordinisanih eksplozija 10 bombi u četiri prepuna putnička vagona u Madridu, 11. marta 2004. godine, poginulo je 191 osoba. Zbroj cifara tog broja na kraju daje 11. Napadi se smatraju najvećim terorističkim zločinom islamskih pobunjenika u Evropi.

Napad na WTC je „pun“ 11-ica

Al Kaida je 11. septembra 2001. s četiri aviona napala SAD u najsmrtonosnijem terorističkom napadu u kojem je poginulo 2.977 ljudi, a više od 20.000 je povređenih. Dva aviona zabila u kule Svetskog trgovinskog centra, treći u Pentagon, a četvrti se srušio u Pensilvaniji nakon što su putnici svladali otmičare. Avion American Airlinesa koji je udario u severni toranj WTC-a bio je na letu 11.

Bombe sejale smrt u Mumbaju

Teroristi su 11. jula 2006. godine podmetnuli i aktivirali sedam bombi u gradskim vozovima u indijskom velegradu Mumbaju u kojem živi 18,4 miliona ljudi, a milioni putuju gradskom železnicom. Bombe su eksplodirale u razmaku od 11 minuta.

Poginulo je 209 ljudi, a više od 700 ih je ranjeno.

2011. su umrli Džobs, Vajnhaus, Liz Tejlor

Tokom leta 2011. godine u stanu u Londonu pronađeno je telo pevačice Ejmi Vajnhaus. Imala je samo 27 godina.

Iste godine u martu je preminula glumica Elizabet Tejlor, a u martu je preminuo i Nejt Dog, legenda hip hopa.

Nakon dugotrajne borbe s rakom, u oktobru je preminuo i osnivač Applea Stiv Džobs.

Severnokorejski vođa Kim Jong Il umro je u decembru, a 2011. je bila kobna i za Osamu bin Ladena. Najtraženijeg begunca u maju su u Pakistanu ubili američki specijalci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.