U trendu

Andersenova bajka „Priča o majci“ premijerno u „Radoviću“

BEOGRAD – Premijera predstave „Priča o majci“ nastale prema motivima bajke Hansa Kristijana Andersena u režiji Ane Konstantinović biće održana u petak, 7. maja u Malom pozorištu „Duško Radović“, najavljeno je danas u pozorištu.

„Priča o majci“ je bajka za decu i odrasle i prema rečima rediteljke Ane Konstantinović to je priča o prevazilaženju gubitka.

„Naše pozorište se bavi pravim problemima školske omladine. Pokušali smo da predstavom pošaljemo poruku da je svaki gubitak savladiv u životu“ kazala je Konstantinović.

Direktor Malog pozorišta „Duško Radović“ Aleksandar Nikolić kazao je da predstava, između ostalog, problematizuje sve faze u tugovanju.

„Predstavom ohrabrujemo školsku decu da je moguće kroz duhovnost prevazići sve životne udarce. Čini mi se da nežna poetika Ane Konstantinović pruža saavim drugačiji doživljaj gubitka našoj publici. Ponosan sam što smo napravili predstavu koja je unikatna u beogradskim pozorištima jer osim realnih likova kao što su majka imamo i smrt, ptice…Predstavom publiku vodimo u svet snova“ kazao je Nikolić.

U predstavi igraju Jovana Cvetković, Damjan Kecojević, Vladislava Đorđević, Dejan Bošković, a Dizajn scenskog prostora, kostima i lutaka poveren je Sandri Nikač.

Jovana Cvetković igra u Malom pozorištu „Duško Radović“ skoro 15. godina.

Kako kaže predstava „Priča o majci“ sugeriše klincima i tinedžerima da je gubitak deo života.

„Nije lako igrati za decu jer glumci na sceni nikada nisu sigurni kako će klinci da reaguju u sali. Zato su nam dragoceni komentari iz publike jer obično nakon predstave razgovaramo sa decom o momentima u predstavi koji su na njih ostavili najveći utisak“ kazala je Cvetković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.