U trendu

Bioskop na otvorenom u Pedagoškom muzeju i kod Hrama

BEOGRAD – Večeras u 21 čas zvanično će biti otvoren treći letnji bioskop „Smoki Open Air Cinema”, a filmove na otvorenom svi posetioci ove manifestacije biće u prilici da pogledaju na Platou kod Hrama Svetog Save i u Pedagoškom muzeju.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Anreja Mladenović rekao je da Beograd poslednjih godina, posebno leti, otvorio vrata značajnim kultuirnim manifestacijama i ocenio da je da ova manifestacija „dragulj“ za glavni grad.

U Pedagoškom muzeju projekcije će biti organizovane svakog petka, subote i nedelje od 20 časova, a na Platou kod Hrama Svetog Save projekcije su planirane svim danima, izuzev sredom kada se održavaju kreativne radionice.

Direktor Turističke organizacije Beograd (TOB) Miodrag Popović rekao je da je pored ove manifestacije u planu da se saradnja s Pedagoškim muzejom podigne na viši nivo i da se u tom prostoru organizuju i druge kulturne manifestacije.

Direktor Pedagoškog muzeja Slobodan Vuksanović rekao je da posetioce muzeja, pored filmskih projekcija, očekuju i koncerti rok, klasične i etno muzike.

Organizatorka manifestacije Valentina Katić rekla je da su sve projekcije besplatne i da u narednih mesec dana sve posetioce očekuje raznolik reportoar.

Od ponedeljka do srede najmlađi će uživati u dečijim crtanim filmovima i radionicama, a od četvrtka do nedelje, stariji sugrađani će na Vračaru imati priliku da pogledaju brojna ostvarenja domaće i strane kinematografije.

Ovogodišnji ambasador letnjeg bioskopa biće glumac Zlatko Rakonjac, koji kaže da je ovo prilika da se uživa u filmovima u letnjim toplim danima, a koje nismo imali prilike da ih odgledamo.

Film „Knedlica“ rediteljke En Flečer otvara program u Pedagoškom muzeju, a „Aladin 2“ Lajonela Staketea letnji bioskop na Vračaru.

Na repertoaru letnjeg bioskopa biće i „Fatalni ishod“, „Izvan granica realnosti“, „Plesna terapija“, „Zmajevo gnezdo“, „Svi znaju“, „Ogledalo“, „Džulijet“, „Hrabri petao“, „Zaštitnik“, „Misija Katmandu – avanture Neli i Sajmona“…

Sve projekcije su planirane od 20 sati, a kreativne radionice od 19 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.