U trendu

Dve prijave na konkurs za upravnika NP, jedna nepotpuna

BEOGRAD – Na konkurs za upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu prijavili su se aktuelni vršilac dužnosti upravnika, rediteljka Ivana Vujić Kominac, i reditelj i aktuelni urednik Kulturno-umetnickog programa RTS-a Nebojša Bradić, čija je konkursna dokumentacija, međutim, kako je saopšteno, nekompletna.

Upravni odbor Narodnog pozorišta je na današnjoj sednici konstatovao da su za javni konkurs – imenovanje upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu prispele dve prijave, a daljim uvidom u konkursnu dokumentaciju ustanovio da dokumentaciji koju je dostavio kandidat Nebojša Bradić nedostaje jedan dokument.

Bradićevoj konkursnoj dokumentaciji nedostaje jedan dokaz obavezan po traženoj dokumentaciji na konkursu, a kako je Tanjugu rekla predsednica UO Jasna Dimitrijević, reč je o potvrdi o znanju jednog svetskog jezika.

Dimitrijević je kazala da se iz biografije kandidata Nebojše Bradića vidi da njegovo znanje stranog jezika nije sporno, ali je, kako je dodala, potvrda neophodna kao deo konkursne dokumentacije.

Ona je pojasnila da po statutu UO nema pravo da pozove Bradića da dopuni svoju konkursnu dokumentaciju, ali da kandidat može u roku od tri dana od dana donošenja zaključka UO da podnese žalbu Ministarstvu kulture i informisanja i od odluke Ministarstva zavisi dalja procedura.

Dimitrijevićeva je rekla da će sačekati da vide da li će Bradić uložiti žalbu i dodala da je za sada plan da s drugim kandidatom, Ivanom Vujić Kominac, obave razgovor 26. juna kada će ona predstaviti svoj program.

Vlada Srbije je Ivanu Vujić imenovala za vršioca dužnosti upravnika NP nakon jednomesečne krize u tom teatru koja je okončana kada je tadašnji upravnik Dejan Savić razrešen dužnosti na lični zahtev.

Ivana Vujić je redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti, bila je umetnički direktor Bitef teatra, festivala FIAT u Podgorici, Belefa, osnivač i umetnički direktor festivala „Aerpolan bez motora“ i pozorišta „Beton hala teatar“.

Nebojša Bradić je bio ministar kulture, upravnik Narodnog pozorišta, umetnički direktor i upravnik Kruševackog pozorišta, umetnički direktor Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, direktor Ateljea 212 i umetnički direktor i upravnik Beogradskog dramskog pozorišta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.