U trendu

IzloĹžba karikatura „Zlatni osmeh“

Peta međunarodna bijenalna izloĹžba karikatura „Zlatni osmeh“ („Golden smile“), Beograd 2006, koju organizuju ULUPUDS (UdruĹženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije) i FECO Srbija (međunarodna asocijacija karikaturista), odrĹžaće se u Beogradu od 20. oktobra do 3. novembra u galeriji „Progres“. Tema ovogodiĹĄnjeg konkursa je „Veliki humoristi“ (glumci, reditelji, pisci, humoristi, karikaturisti, kao i scene iz komedija i sl.). Deo izloĹžbe na temu filma biće izloĹžen u Muzeju kinoteke u Kosovskoj 11, gde će se prikazivati filmovi iz zlatnog doba nemih komedija i drugi.

ULUPUDS i FECO Srbija raspisali su međunarodni konkurs za karikaturu a radove treba doneti lično u prostorije ULUPUDS-a ili poslati na njihovu adresu (Terazije 26, Beograd). Radovi do A3 formata primaju se do 15. septembra, a na poleđini rada treba navesti ime portretisanog. Originalni radovi mogu biti urađeni u svim likovnim i grafičkim tehnikama, dok je broj poslatih radova neograničen. Konkurs se priređuje u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada Beograda i republičkim Ministarstvom kulture. Skupština Stari grad dodeliće tri novčane nagrade i medalje za najuspelija rešenja.

Nagrade su novačne i iznose 500, 400 i 300 evra za prvo, drugo i treće mesto, a magazin NIN daje specijalnu nagradu za najbolji rad u grafičkoj tehnici. U toku godine biće odštampan katalog najboljih radova, a po dosadašnjem odzivu umetnika iz celog sveta već se može reći da će ova svečanost biti dosad najveća smotra portretne karikature.

Koristan link:
Zvanični sajt ULUPUDS-a

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.