U trendu

Jubilarna 30. Basomanija od 9. decembra u Beogradu

BEOGRAD – Ovogodišnje izdanje međunarodnog muzičkog festivala posvećenog kontrabasu Basomanija održaće se od 9. do 12. decembra u Beogradu, saopštili su danas organizatori manifestacije.

Publika će u okviru 30. izdanja Basomanije imati prilike da čuje izvođenje regionalnog Kvarteta kontrabasa, dok će pecijalni gost manifestacije biti mladi slovački kontrabasista Roman Potkolo, koji nastupa uz pratnju pijaniste Dušana Egerića.

Na ovogodišnjoj manifestaciji glumac Đorđe Krećo premijerno će izvesti monodramu „Kontrabasista“, rađenu po tekstu Patrika Ziskinda i u režiji Vladana Đurkovića.

Pored toga, jubilarna Basomanija okuplja i najperspektivnije đake i studente kontrabasa kojima je pripala čast da svečanim koncertom u zgradi Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu zatvore ovogodišnji festival.

Istog dana biće održana i Koncertna promocija ekskluzivnog dvostrukog kompakt diska i monografije u izdanju Centra za izdavačku delatnost FMU.

Po rečima organizatora, „Basomanija“ je jedan od najcenjenijih regionalnih i evropskih muzičkih festivala i prilika da se čuje solistički repertoar za kontrabas.

Iako se uglavnom izvodi klasični repertoar, Basomanija žanrovski nije ograničena, pa se na ovom festivalu neretko mogu čuti i džez i popularne numere.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.