U trendu

„Kolo“ 22. septembra u Centru za kulturu „Vlada Divljan“

BEOGRAD – Ansambl „Kolo“ nastupiće 22. septembra u Centra za kulturu „Vlada Divljan“, što će biti njihov prvi beogradski koncert u novoj sezoni „Kolo71: Momentum“.

U prethodnom periodu „Kolo“ je gostovalo u Turskoj od 6. do 8. septembra u sklopu 87. Međunarodnog sajma u Izmiru, bili su i na šestodnevnoj turneji po Vojvodini, nastupili u Leposaviću, Vrnjačkoj Banji, koncertom u Aranđelovcu svečano zatvorili 53. Smotru umetnosti „Mermer i zvuci“ i učestvovali na dva koncerta na Tašmajdanu, u okviru obeležavanja 60 godina Radio televizije Srbije.

„Pred nama su mnogobrojni izazovi. Sedamdeset godina postojanja je veliki uspeh, ali to je tek početak. Mi smo okrenuti onome što dolazi i idemo mu u susret, uvek svesni da ono što smo očuvali ima smisla samo ako od njega možemo da stvorimo nešto novo, nešto što će komunicirati sa ljudima na nivou koji prevazilazi razlike u godinama, poreklu ili nacionalnoj pripadnosti. Zato sigurnim koracima idemo napred“, naglasio je Vladimir Dekić, direktor Ansambla narodnih igara i pesama Srbije „Kolo“.

Cena ulaznica je 300 dinara i mogu se nabaviti na blagajni Centra za kulturu „Vlada Divljan“ ili preko Eventima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.