U trendu

Navijači u pozorištu

Nema laži, nema prevare: navijači Crvene zvezde i njihove navijačke himne dobili su svoje mesto u Bitef teatru. Da nije istinito, ko zna kako bi zvučalo.

Sestre Bogavac, Jelena (reditelj) i Milena (dramski pisac) potrudile su se da domaću pozorišnu publiku upoznaju sa svetom koji viđamo na ulicama posle svakog većeg uspeha naših sportista. O njima govori predstava „North Force“. Koliko je važno pripadati grupi, koliko se jako može voleti jedan fudbalski klub, kako se u svemu tome snalazi jedna devojka i šta se sve može žrtvovati da bi se spasla zastava – samo su neki od momenata koje možete videti u ovoj predstavi.

Glavni junaci su klinci koji žive u periodu nastalom posle promena, ali koji su istovremeno posve svesni svog udela u tim promenama. Njima je Zvezda sve, Grobari su im najveći neprijatelji, ne kriju se iza reči ološ; naprotiv, rado je stavljaju ispred sebe. Nema tuče, nema nasilja, nema ožiljka koji boli – osim ako je u pitanju borba za svoj klub.

Ovo je dramski prvenac Milene Bogavac, od koje se, sudeći po razornosti i beskompromisnosti kojom piše, u budućnosti može mnogo očekivati. Njenu stariju sestru publika je već imala priliku da upozna. Dvema mladim damama pomogao je i tim Decra Selectah, koji se pobrinuo za muziku u predstavi.

Okupljena je ekipa mladih glumaca koje veoma uspešno predvodi nešto stariji Ljuba Bandović, a grupu bučnih klinaca koji su odrastali u ovim domaćim nemoguće-mogućim uslovima čine Danijel Sič, Novak Simić i jedina glumica u predstavi – Mila Manojlović.

Komad ide do kraja. Bilo da se radi o šali i šegačenju, bilo da je reč o umetnosti. Incidentno, hrabro, bez upadanja u kliše. Zato će verovatno i naići na osporavanje u krugovima koji vole da se bave umetničarenjem. Za njih će ova predstava biti tempirana bomba koja svakog časa može da eksplodira. Samo da publiku i aktere ne sačekaju Grobari sa juga posle nekog izvođenja…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.