U trendu

Njujorški teatar ne odustaje od predstave o Cezaru koji liči na Trampa

Njujorška umetnička organizacija The Public Theater saopštila je da „u potpunosti stoji iza“ svoje produkcije predstave „Julije Cezar“, u kojoj rimski vladar, ubijen nožem na sceni, nosi poslovno odelo i liči na američkog predsednika Donalda Trampa.

Neprofitno pozorište, koje se hvali inovativnim i izazovnim radom, saopštilo je u ponedeljak da je svesno da je predstava „izazvala usijanu raspravu“ publike, sponzora i pristalica.

„Priznajemo da je naša interpretacija predstave izazvala usijanu raspravu. Publika, sponzori i pristalice izrazili su razna gledišta i mišljenja. Takva diskusija je upravo cilj našeg gradjanski angažovanog pozorišta. Taj diskurs je osnova zdrave demokratije“, navedeno je u saopštenju.

Predstava o rimskom vladaru koga su ubili senatori iz straha da postaje tiranin smeštena je u savremeno doba, a scena ubistva Julija Cezara koji liči na Trampa navela je dva sponzora, kompaniju Delta erlajns i Banku Amerike, da prekinu finansiranje.

Predstava pozorišta na Menhetnu izvodjena je u okviru letnjeg festivala „Shakespeare in the Park“ u njujorškom Sentral parku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.