U trendu

Obnovljeno pozorište „Bora Stanković“ otvara se 21. oktobra

VRANJE – Obnovljeno pozorište „Bora Stanković“ u Vranju, koje je izgorelo u požaru 2012. godine, otvara se 21. oktobra. Kako prenosi javni servis rekonstrukcija je sa prekidima trajala duže od pet godina, a krajem meseca tradicionalni festival „Borini pozorišni dani“ biće održan u obnovljenoj zgradi i to izvoeđenjem predstava koje su najbolje u nekoliko proteklih sezona u Srbiji.

Glumci su na povratak u „svoju kuću“ čekali duže od sedam godina, a u obnovljenom pozorištu imaće savremenu opremu, scensku mehaniku, rasvetne mostove, salu sa 255 mesta.

„Malo je reći da smo uzbuđeni, zaista. Posle sedam godina rada u nikakvim uslovima, potucanja po raznim scenama, dolazimo do toga da dobijamo svoju zgradu, svoju scenu“, rekao ej za RTS glumac Bojan Jovanović.

Direktor pozorišta Nenad Jović rekao je da je u suterenu napravljen i kabare sa malom scenom, a da će nova zgrada imati tri scene, od čega jednu rotirajuću i dve male.

Inače, država je za obnovu pozorišta uložila 173 miliona dinara, pomagali su i donatori i grad.

Početak rada u obnovljenoj zgradi biće obeležen izvođenjem opere „Koštana“, sledi premijera „Nečiste krvi“, a u sali pozorištza predviđene su i projekcije filmova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.