U trendu

Plesna trupa iz Madrida u Madlenianumu

BEOGRAD – Plesno-dramska predstava „Vrli novi svet“ Kompanije Saše Sasic iz Madrida biće izvedena 4. decembra na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

„Vrli novi svet“ se temelji na istoimenom delu Oldusa Hakslija i bavi se pitanjem šta nas čini ljudima.

Dehumanizacija novog sveta, sterilnost i odsustvo individualnosti koju je Haksli početkom prošlog veka samo naslućivao, danas, nepunih 100 godina kasnije, postaju realnost.

Šta više, dehumanizacija prelazi u hiperhumanizaciju, a individualnost je prenaglašena.

„Vrli novi svet“ je priča o sukobu naivnog čoveka „divljaka“ sa moralom i politikom novog doba i predstavlja jasnu viziju neuravnotežene, tehnološki napredne sadašnjosti u kojoj se ljudi kloniraju, društveno indoktriniraju i farmakološki anesteziraju da bi se što bezbolnije uklopili u algoritmički poredak, a sve po cenu njihove slobode, ljudskosti i duše, stoji u saopštenju Madlenianuma.

Saša Sasic, umetnička direktorka kompanije, plesačica i koreograf srpskog porekla, svoju edukaciju iz oblasti plesa stekla je u Beogradu, Granadi i Madridu.

Sa njom koreografiju za „Vrli novi svet“ potpisuje i Natalia Fernandes. Za muziku je bio zadužen Fernando Leria Himenez, za scenografiju Jug Cerović.

Igraju Huići Ćiu, Adrian Diaz Rodrigez, David Mazon Fiero, Mario Olave Himenez, Zoe Sepulveda Merino.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.