U trendu

Promovisana nova sezona u „Madlenijanumu“

BEOGRAD – Najavom događaja i repertoara, u beogradskom hotelu „Cepter“ promovisana je nova sezona opere i teatra „Madlenijanum“.

Poznati srpski tenor Zoran Todorović imaće čast da otvori sezonu, gala koncertom u subotu, 28. septembra, na velikoj sceni Madlenijanuma.

„Ono što me raduje je što slavim 25 godina karijere, u malo poznijim operskim i pevačkim godinama. Drago mi je da ću imati podršku u saradnicima, Evgeniji Jeremić i Nikoli Mijailoviću. Na koncertu na kojem slavim jubilej imaću na sceni pripadnike nove generacije koji bi trebalo da nastave tradiciju“, rekao je Todorović, najavljujući koncert.

Organizatori su najavili i prvu predstavu sezone Madlenijanuma, dramsko delo „Nana“ po romanu Emila Zole, u režiji Ivane Vujić.

Vujić je poručila, a kako stoji u zvaničnoj pisanoj najavi podeljenoj novinarima, da je „Nana“ paradigma sveta u kome se nalazi.

Radi se, dodaje, o devojci koja čezne za čestitošću.

„Današnji svet u borbi za život koja je demorališuća, u kojoj međusobnu borbu individua zamenjuje borba ekonomskih organizama – banke, fabrike, rudnici, šoping molovi, mesta su gde je čovek kao lopta bacan na sve strane. Čas na vrhuncu sreće, a čas u ponoru. Pitanje licemerja koje sve to dozvoljava, pitanje je Nane koja pokušava da u svetu prevare i kupovine pronađe svoje mesto i cenu. Nažalost, Nana je suviše emotivna za ovaj svet u kome su uloge odavno određene“, kazala je Vujićeva.

Dramatizaciju romana uradio je Spasoje Milovanović, a brojnu glumačku ekipu predvode Tamara Aleksić u ulozi Nene, zatim Rada Đuričin, Vlasta Velisavljević i Miodrag Miki Krstović…

Premijera „Nane“ je 25. novembra na velikoj sceni Madlenijanuma.

Generalni direktor Madlenijanuma Andreja Rackov obavestio je prisutne da se vratio sa gostovanja iz Minska, gde je ekipa Madlenijanuma odigrala komad „Dolce vita“.

Kako je rekao, potpisan je sporazum o saradnji Madlenijanuma i Boljšoj teatra u Minsku, koji predviđa razvoj i jačanje veza dve kuće u oblasti baletske, operske i simfonijske umetnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.