U trendu

RTS klasika na MTS televiziji

BEOGRAD – Radio televizija Srbije u saradnji s Telekomom Srbija 12. oktobra počinje emitovanje i distribuciju novog muzičkog kanala RTS Klasika, saopštili su iz Telekoma Srbija.

Gledaoci i umetnici, stvaraoci i izvođači, dobijaju ekskluzivni TV kanal umetničke muzike kakav se retko nalazi u ponudi kablovskih i srodnih distributera sadržaja.

Na programu kanala RTS Klasika gledaoci će imati priliku da vide strane i domaće koncerte najnovije produkcije, dokumentarne, obrazovne i druge emisije o muzičkoj umetnosti i autorima, solistima i orkestrima, da uživaju u hitovima klasične i džez muzike i ostvarenjima sa baletske i operske scene.

Poštovaoci klasične muzike moći će u programskoj šemi da pronađu Novogodišnje i „Koncerte letnje noći“ Bečke filharmonije, najatraktivnije koncerte Beogradske filharmonije, Big benda, Hora i Simfonijskog orkestra RTS, koncert iz Pariza Radio-televizije Francuske, koncerte hora i simfonijskog orkestra Radio-televizije Španije, serijal „Dobro došli u moj svet – Andre Riju“, portrete umetnika – Stefana Milenkovića, Radmile Bakočević, Zorana Todorovića, Ašhen Ataljanc….

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.