U trendu

Slabiji prihod od ulaznica u američkim bioskopima

HOLIVUD – Ni prihod od poslednjeg nastavka „Zvezdanih staza“ neće moći da spase prihod Holivuda od prodatih bioskopskih ulaznica u 2019.godini koji je manji za četiri odsto nego prošle godine, objavio je „Verajeti“.

Holivud je tokom godine distribuirao 58 filmova iz nekog od serijala, uključujući dugo očekivani poslednji nastavak “ Ratoivi zvezda“, ali prihod je ipak manji nego lane.

Poslednji nastavak „Zvezdanih staza“, „Uzdizanje Skajvolkera“, zaradio je tokom vikenda od prodatih ulaznica u SAD 175.500.000, ali to nije moglo da nadoknadi manjak koji je nastao tokom godine.

Ukupan prihod u SAD i Kanadi od prodatih ulaznica u ovoj godini iznosi ukupno 11 milijardi i 45 miliona dolara, a tu je uračunat i prihod od prvog vikenda „Zvezdanih staza“.

Prethodni film ovog serijala, „Poslednji džedaj“, 2017. imao je bolji početak jer je prvog vikenda zaradio 220 miliona dolara.

Holivud je tokom ove godine izneo pred publiku nekoliko spektakularnih filmova, kao je što su bili animirana „Snežna kraljica“, „Kralj lavova“,
„Pičca o igračkama“, “Aladin”, “Kaptain Marvel” i „Osvetnici“, i sve su imale odličnu gledanost,a li ona ipak nije dovoljna da u ukupnom zbiru premaši 2018. godinu.

„Verajeti“ navodi da je publika odbacila velik broj filmova koje im je Holivud ponudio.

Na prvom mestu su „Mačke“ Toma Hupera koje su katastrofalno primljene. Na ovaj mjuzikl je potrošeno 100 miliona dolara a nije doneo još ni četvrtinu te sume.

Prvog vikenda “ Mačke“ su zaradile nezapamćeno malo, samo 6,5 miliona dolara u SAD. Publika je filmu dala ocenu C što je ravno trojci.

„Bostonglob“ je „Mačke“ tako ismejao da je kritičar napisao da bi platio da nije morao da gleda neke scene kao bubašvabe koje igraju mažoretkinje.
Studio „Vorner broders“ je imao devet promašaja, među kojiima je „Ričardovi dragulji“, koji je doneo najmanju zaradu za prvi vikend autoru i režiseru Klintu Istvudu, koji go nije doživeo za 40 godina svoje glumačko-režiserske karijere
Filmska industrija je nepredevidljiva, tako da dok jedan film postiže uspeh drugi, od koga se očekivalo da postane hit, propadne kod publike.
Nekoliko miliona dolara manje nije katastrofa za Holivud, ali za petama mu je filmska produkcija za televiziju koja može ozbiljno da ugrozi produkciju bioskopskih filmova.

Neki filmovi o kojima se priča snimljeni su samo za mali ekran i nisu ni stigli do bioskopskih sala. Neki su već uveliko kanidati za Oskare kao „Džoker“ ili “ Dvojica papa“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.