U trendu

Srdić gost prvi onlajn gost u “Postninovskim čarolijama”

BEOGRAD – Razgovor sa književnikom Srđanom Srdićem povodom njegovog romana “Ljubavna pesma” biće održan večeras od 20 časova onlajn na Facebook i Instagram stranici Doma kulture Studentski grad (DKSG), kao prvo veče novog izdanja festivala “Postninovske čarolije”.

Treće po redu izdanje festivala “Postninovske čarolije” ove godine prvi put mora da se održava samo u onlajn formatu zbog poznate situacije sa Kovidom 19 i to pre proglašenja dobitnika Ninove nagrade, planirano za 25. januar.

Iako je o izboru gostiju samog festivala odlučeno još u decembru, direkcija te književne smotre ističe da su se imena tih pisaca našla u užem izboru za ovu prestižnu nagradu, koji je objavljen 14. januara.

Večerašnji gost Srđan Srdić (1977) autor je romana “Mrtvo polje” i “Satori”, zbirki priča “Espirando” i “Sagorevanja”, kao i knjige eseja “Zapisi iz čitanja”.

Za svoja dela dobitnik je književnih nagrada – “Ulaznica”, “Laza Lazarević”, “Biljana Jovanović”, “Edo Budiša”, kao i stipendije iz Fonda Borislav Pekić.
Srdićevi tekstovi i knjige prevedeni su na engleski, nemački, ukrajinski, makedonski, rumunski, slovenački, albanski i mađarski jezik.
Autor živi i radi u Mikro-naselju, pored ?ikinde.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.