U trendu

Tri koncerta na „Pikniku u basti“ od 15. do 17. oktobra

BEOGRAD – Muzička manifestacija “Piknik u bašti” biće premijerno održana od 15. do 17. oktobra u Botaničkoj bašti “Jevremovac” gde će tokom tri večeri koncerte imati Bojana Vunturišević, Dejan Cukić i “Spori ritam bend”, kao i Gudački kvartet “Crystal Strings”.
Kako su naglasilio organizatori trodnevne smotre, na ovaj način će biti zatvorena sezona koncerata u Botaničkoj bašti, gde su tokom leta uživali brojni Beograđani u nastupima kvalitetnih muzičara: Stefan Milenković, Rade Šerbedžija, Darko Rundek, festival “Jaž in the Garden” (Vasil Hadžimanov), Neno Belan, Matija Dedić, grupa “Galija” i drugi.
Za posetioce kapije će biti otvorene 15. oktobra od 17h, a 16. i 17. oktobra od 14 časova.
U zelenoj oazi u centru Beograda koncerte će održati Bojana Vunturišević sutra od 19h, u subotu od 17h pop rok muzičar Dejan Cukić, a poslednje veče rezervisano je za “Crystal Strings”.
Elektro pop dama Bojana Vunturišević se posebno raduje što će posle dužeg vremena nastupati u prestonici Srbije, jer su ona i njeni muzičari željni živih nastupa i kontakta sa publikom.
Poslednji put su imali koncert u klubu “Elektropionir” 2019. godine, a pre toga su svirali u KC Grad, Domu omladine, na Trgu republike i drugim mestima.
“Ono što je potpuna novina u ovoj fazi kada nastupam pod svojim imenom i prezimenom, je to da će ovog puta iza mene, posle sedam dugih godina, konačno stajati „klasičan“ bend”, izjavila je Bojana, ranije popularna kao pevačica istaknutog benda “Svi na pod”.
Sa muzičarkom će nastupati njene kolege – di džej MKDSL, Ivan Mirković Bambi i bubnjar Peđa Milutinović kao novitet sastava.
“Jako se radujem što je ulaskom Peđe u naš bend udahnut novi život live izvođenju moje muzike”, naglasila je Vunturišević.
Dejan Cukić će svoj nastup prilagoditi ambijentu Botaničke bašte, tako da će održati akustični koncert i svoje brojne hitove izvoditi sa klaviristom Draganom Mitićem sa kojim scenu deli već 40 godina.
Koncerti bivšeg člana “Bajage i instruktori” poznati su po neverovatnoj energiji koju Cukić nesebično deli sa publikom, što je nedavno dokazao na uspešnom nastupu u klubu BItefArtCafe na Kalemegdanu, ali i na otvaranju Beer festa 2019.
Svestrani umetnik – radio voditelj, pisac, publicista – autor knjiga o muzici, prevodilac mnogih muzičkih biografija svetskih zvezda, iznedrio je u solo karijeri mnoge hitove – “Ja bih da pevam”, “Letnje kiše”, “Mokre ulice”, “Julija”, “Nebo jedino zna”, “Stranac u Beogradu”, “Dolazi tiho”.
Gudački kvartet “Crystal Strings”, sastavljen od profesionalnih, školovanih muzičara, će tokom poslednje večeri “Piknika u bašti” izvoditi hitove klasične, pop, rok, filmske i nacionalne muzike.
Oni će svirati umesto originalno planirani RTS Big band, koji je takođe trebalo da izvodi filmsku muziku, ali će to ostaviti za neko sledeće druženje na otvorenom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.