U trendu

Vojin Ćetković predsednik žirija festivala „Kestenburg“

BEOGRAD – Festival studentskih pozorišta “Kestenburg” biće održan od 16. do 20. novembra u Banjaluci, a na svečanom otvaranju u Banskom dvoru nastupaće hor “Viva Voks” , najavljeno je danas na konferenciji u Medija centru.

U takmičarskom delu, kako je kazao direktor Aleksandar Pejaković, biće odigrane tri predstave studenata iz Amerike, Južne Koreje i Bugarske.

„Ove tri predastave izabrali smo od 87 prijavljenih koliko je stiglo sa pet kontinenata, što je do sada najveći broj. Velika zainteresovanost studentskih pozorišta iz celog sveta potvrda je kvaliteta našeg festivala”, rekao je Pejaković.

Ove godine posetioci će moći da vide i revijalni program u kojem pored Banjalučkog studentskog pozorišta i predstave “Life“ učestvuju i pozorište “Teatar na brdu“ sa predstavom “Celo telo tu me boli“ po tekstu i u režiji Kolje Pejakovića, te predstava koja je oborila rekorde gledanosti u zadnjih nekoliko godina u Republici Srpskoj „Noć bogova“, a u kojoj jednu od uloga tumači i predsednik žirija, glumac Vojin Ćetković.

“Moja saradnja sa Banjalukom je počela na najbolji mogući način jer smo igrali ‘Noć bogova’ u prepunoj sali pozorišta, tako je bilo i narednih šest puta. Ovo će biti sedmo. Biće mi zadovoljstvo da budem u žiriju i da gledam studentske predstave jer su one najiskrenije”, kazao je Ćetković.
“Zlatni kesten” dodeliće pored Ćetkovića i Nikola Kolja Pejaković i Neda Simić Žerajić, urednik Festivala.

Još jedan žiri biće sastavljen od urednika kulture televizijskih kuća, RTS, BHT i RTRS. Predsednik ovog žirija je Vladimir Kecmanović, a članovi su Dževdet Tuzlić i Tatjana Marjanović. Ove godine biće uručen i „Bronzani kesten“ koji dodeljuju učesnici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.