U trendu

Vredne nagrade za predstavu „Korešpodenciju“ u Vršcu

BEOGRAD – Predstava „Korespodencija“ Borislava Pekića i Borislava Mihajlovića Mihiza u režiji Gorčina Stojanovića, dobila je tri priznanja na upravo završenom Međunarodnom pozorišnom festivalu „Vršačka pozorišna jesen“, saopštili su danas iz Zvezdara teatra.

O ovim priznanjima odlučivao je žiri u sastavu glumica Jelica Sretenović, glumac Mihajlo Nestorović i reditela Andrej Nosov.

Anica Dobra je proglašena za najbolju glumicu festivala, Branislav Lečić je dobio nagradu za najboljeg glumca, a sama predstava je po oceni publike proglašena najboljom, sa ocenom 4,66.
Anica je ovo priznanje dobila za lik Milice Njegovan, koji tumači u predstavi „Korešpodencija“.

Premijera nagrađene predstave bila je u Zvezdara teatru 1. februara.
U obrazloženju žirija stoji da je Dobra „veoma biranim sredstvima i sa merom izgradila ulogu majke, ćerke, supruge i žene koja pokušava da živi u skladu sa svetom i sopstvenim interesima. Ona je komičnim i veoma tananim sredstvima odigrala Milicu, a posebno važno i pored velikog prostora za drugačiji pristup ostala je verna reditel?skom konceptu predstave“
Branislavu Lečiću za ulogu Simeona Njegovana Lupusa u predstavi „Korešpodencija“, žiri jedodelio priznanje za najboljeg glumca.

Prema oceni žirija „u vrsnoj predstavi Korešpodencija Lečić je uspeo da sjajnim glumačkim sredstvima kreira i odigra vrhunsku ulogu Simeona Njegovana – Lupusa“.

„U modernom rediteljskom konceptu Lečić je izgradio i duhovito i potresno, a veoma precizno i svojstveno odigrao maestralni karakter iz ovog komada“, naveo je žiri.
Osim nagrađenih glumaca sjajnu ekipu predstave čine i: Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidković.
Korešpodencija koja je osvojila više od 10 nagrada na festivalima u zemlji i regionu, je na repertoaru u Zvezdara teatru 10, 12, 24. i 29. novembra, dok će se 5. novembra „korešpodenti“ predstaviti publici u Užicu na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.