U trendu

'Zoranov brk' dodeljen Aleksandru Krstiću

Drugog dana festivala „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru nagrada „Zoranov brk“ je dodeljena Aleksandru Krstiću za ulogu Kleona u komadu „Herostat“ Narodnog pozorišta iz Niša, saopšteno je na portalu festivala.

Milija Vuković, predsednik stručnog žirija je uručio nagrade dobitniku. Taj komad je izveden druge večeri festivala u nedelju uveče u režiji Irfana Mensura i po tekstu ruskog autora Grigorija Gorina.

Priču koju je napisao Grigorija Gorina je napisana 1972. godine i prati grčkog trgovca Herostrata koji je 356. godine pre nove ere spalio Artemidin hram, jedno od sedam svetskih čuda, a u težnji da dostigne slavu i besmrtnost. Umesto da bude kažnjen i zaboravljen, zločinac započinje svoj društveni uspon.

„Ova predstava je predstava opomene, ovo je predstava naše histerije koju mi živimo i predstava o svim Herostratima koji nas danas okružuju, a i sutra će. Naši Herostrati nemaju šta da zapale, ali postoje drugi načini da izađu iz svojih malih, jadnih života, naravno, na pogrešan način“, objašnjava režiser Irfan Mensur.

Govoreći o publici i nagradi, koju je dobio Aleksandar Krstić je rekao da je njemu već poznato da je zaječarska publika publika koja voli pozorište, i koja stalno tu dolazi i da se oseća ta njihova energija. „Svakom glumcu je velika čast da dobije ovo priznanje i ovu nagradu. Baš sam nekako srećan“.

Treće večeri 25. Dana Zorana Radmilovića u Zaječaru na programu je predstava „I konje ubijaju, zar ne?“, koju je po dramatizaciji Milice Konstatinović u Madlenijanumu režirao Boris Todorović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.