U trendu

Zubin Mehta za kraj koncerta Filharmonije na otvorenom

Maestro Zubin Mehta, najveći dirigent današnjice, biće specijalni gost koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije, 25. juna na Novom Beogradu.

Orkestar sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom izvodi program koji je publika je sama odabrala, a legendarni Mehta će nastupiti na kraju ovog koncertnog spektakla dirigujući Finale Pete Betovenove simfonije.

Pored toga što priređuje besplatan koncert i to na lokaciji gde će biti buduća zgrada, Beogradska filharmonija je ponosna što će nastup čuvenog Mehte biti poseban poklon publici iz cele zemlje i regiona.

„Veoma me raduje što je dugogodišnji san svih ljudi u Srbiji koji priželjkuju novu koncertnu dvoranu na putu ka svom ostvarenju. Presrećan sam što ću učestvovati u postavljanju njenog muzičkog kamena temeljca na velikom spektaklu koji će Beogradska filharmonija prirediti na otvorenom“, rekao je Zubin Mehta povodom koncerta koji se održava kod Palate Srbija, u novobeogradskom bloku 13.

Svečano Finale Pete Betovenove simfonije pod dirigentskom palicom Zubina Mehte, biće trijumfalni završetak najvećeg koncerta klasične muzike na otvorenom u istoriji Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.