U trendu

Amerikanci oduševljeni: „Današnja reprezentacija Jugoslavije bila bi favorit SP-a“

Nakon što su o tome poslednjih godina pisali mnogi relevantni svetski mediji, red da sastavi reprezentaciju od igrača sa prostora bivše Jugoslavije došao je i na američki Fox Sports.

Sastavljanje reprezentacije zemlje koja se pre dva i po decenije raspala nije samo omiljena zabava navijača sa Balkana. Time vole da se bave i na razvijenom Zapadu. Skoro svakih mesec dana u njihovim najuglednijim medijima mogu se pronaći članci sa naslovima: „Ovako bi izgledala reprezentacija Jugoslavije u …“ ili „Šta bi tek radila reprezentacija Jugoslavije u…“.

Idealan povod ovog puta bilo je Svetsko prvenstvo koje u četvrtak počinje u Rusiji, gde će sa ovih prostora igrati samo Hrvatska i Srbija.

„Jugoslavija je sredinom 20. veka bila redovna na svetskim prvenstvima, ali nikad nije nešto osvojila. Bili su četvrti 1962. godine, a u zadnjem nastupu 1990. su ispali u četvrtfinalu. Ako pogledamo igrače koji danas igraju za zemlje s prostora bivše Jugoslavije, takva reprezentacija u Rusiji bi bila favorit za titulu“, stoji u tekstu.

Fox je za idealnu postavu odabrao 4-4-2, a na gol je postavio Jana Oblaka. Zadnja linija bila bi Vida-Lovren-Savić-Ivanović, a u izrazito jakoj veznoj liniji igrali bi Modrić, Rakitić, Pjanić i Matić, dok bi napad predvodili Perišić i Džeko.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.