U trendu

Biće najbolji na svetu: Ivanišević još pre 18 godina prorekao uspeh Đokovića

Novak Đoković iznenadio je mnoge kada je pred početak Vimbldona najavio saradnju sa Goranom Ivaniševićem, a iz dana u dan se pojavljuju priče koje svedoče da njihov dogovor nije došao nimalo slučajno.

Povezuje ih više stvari nego što se isprva mislilo, a to dokazuje i jedna priča stara 18 godina. Sve se dogodilo u godini kada je Ivanišević osvojio Vimbldon i kada je upoznao tada 14-godišnjeg Novaka u akademiji Nikole Pilića, a mladi teniser mu je tokom treninga dodavao vodu i sendviče, pa se Đokovićnedavno našalio da je i on doprineo uspehu Hrvata te godine u Londonu.

Novinar Slobodne Dalmacije opisao je događaj sa Ivaniševićem u kome je on predvideo blistavu karijeru Novaka Đokovića.

– Osim šta je veliki šampion i još veći čovek Goran Ivanišević je i odličan prognozer, mogli bi reći teniski Nostradamus. Taj Nostradamus s teniskom lopticom je pre 18 godina, rekao i pogodio da će Novak Đoković biti najbolji teniser na svetu.

Priča ide ovako. Goran, braća Ivo i Drago Šošo i moja malenkost smo s Visa išli put Hvara s jednim malim gliserom. Kako se Goran i ja i nismo baš razumeli u brodove, a braća Šošo su se takoreći rodili na moru, nas dvojica smo njima pružili zadovoljstvo da nas dovedu do Hvara.

Za to vreme, smo nas dvojica sedeli na prvi gliser i uživali. Pričali smo o svemu i svačemu i ja sam u jednom trenutku upitao “Velikog G” (tako su prijatelji zvali Gorana) postoji li neko s prostora bivše Jugoslavije ko bi mogao da napravi svetsku tenisku karijeru i da bude približno dobar kao on ili kao svojevremeno Boba Živojinović.

Kao iz topa Goran je rekao:

– Novak Đoković.

– Ko je to?, upitao sam ga.

– To ti je jedan mali iz Srbije, video sam ga nedavno prvi put u kampu Nikija Pilića. Mali je čudo. Taj će biti najbolji na svetu i dugo mu niko neće moć ništa.

I kako je teniski Nostriadamus predvideo tako se i obistinilo. Nole je postao najbolji na svetu, a da bi postao najbolji svih vremena u svoj tim je morao da pozove “Velikog G”- stajalo je u tekstu hrvatskog novinara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.