U trendu

Djoković: Pokušaću da izvučem pozitivne stvari

Srpski teniser Novak Djoković rekao je da će pokušati da izvuče pozitivne stvari iz šest odigranih gemova u večerašnjem meču protiv Rusa Mihaila Južnog, koji mu je predao meč na Otvorenom prvenstvu SAD zbog povrede.

Djoković se 10. godinu uzastopno plasirao u osminu finala Ju Es opena u Njujorku, pošto je Južni predao meč pri rezultatu 4:2 za prvog tenisera sveta. Djokoviću je pre dva dana Čeh Jirži Veseli zbog povrede predao meč bez borbe.

„Teško je naći reči. Mislim da nikada nisam bio u ovakvoj situaciji, predaja meča u drugom kolu, a sada i trećem kolu posle samo 30 minuta meča. Želim Mihailu brz oporavak, rekao je da je povredjen ušao u meč. Pokušaću da izvučem pozitivne stvari iz ovih šest gemova. Počeo sam dobro, dobrim intezitetom i pokušaću to da prenesem na naredni meč“, rekao je Djoković posle meča.

On je dodao da ima mnogo stvari na kojma može da se radi.

„Svaki dan je drugačiji i osećaš se drugačije na terenu. Ja manje-više radim na svakom aspektu moje igre. Na servisu, udarcima… Tokom prve nedelje stvari nisu uvek 100 odsto. Danas nisam mnogo igrao. Pozvao sam tim da idemo na trening, mislim da je to najbolje što mogu sada da uradim. Da pokušam da provedem što više vremena na terenu, da udjem u ritam“, rekao je Djoković.

Djoković, koji brani titulu na Ju Es openu, u osmini finala će igrati protiv boljeg iz duela domaćeg tensera Džona Iznera i Britanca Kajla Edmunda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.