U trendu

Gavrilović: Sad ne postoje granice; Rapaić: Sve je u treningu

BEOGRAD – Ne postoje granice, pun sam samopouzdanja i ne vidim ko može da me zaustavi“, rekao je mladi srpski bokser Nemanja Gavrilović nakon osvojenje zlatne medalje na prvenstvu Balkana.

Srpski bokseri osvojili su u Zagrebu četiri zaltne medalje, prvi put posle 30 godina, a Gavrilović je trijumfovao u kategoriji do 60 kilograma.

„U prvom kolu sam bio slobodan, u polufinalu sam dobio predstavnika Crne Gore, a u finalu me sačekao Albanac Zaneli, koga pratim već godinama i koji mi je bio na neki način idol. Uspeo sam da savladam veliko ime“, rekao je Gavrilović Tanjugu.

On je dodao da je ovo njegov najveći uspeh i da očekuje nove medalje.

„Sledeće takmičenje na kome ću učestvovati biće Evropsko prvenstvo u Italiji do 22 godine. Ne postoje granice, pun sam samopouzdanja i ne vidim ko može da me zaustavi. Naravno, glavni cilj ove godine je Svetsko prvenstvo u Beogradu“, rekao je Gavrilović.

Šampionka Balkana u kategoriji do 69 kilograma Aleksandra Rapaić istakla je da je za osvajanje medalje potrebno mnogo truda i rada.

„Medalja se stiče na treningu, odricanjem i radom se sve postiže. To smo mi dokazali ove godine. Prelep je osećaj i drago mi je što sam osvojila zlato“, rekla je Rapaić, dodajući da je sada očekuje šampionat Evrope za mlade, a da je dugoročni cilj plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Selektor muške bokserske selekcije Milan Piperski veoma je zadovoljan rezultatima u Zagrebu.

„Medalje su došle u pravom trenutku. Momci i devojke su to zaslužili. Za nas je ovaj uspeh dovoljan, za njih je poseban, jer su medalje satisfakcija za takmičenja koja slede. Imamo potencijal i ukoliko se bude nastavilo sa dobrim radom, mislim da su uspesi neizbežni“, kaže Piperski.

Do kraja sezone bokseri će se takmičiti u pvoj ligi Srbije i regionalnom takmičenju, dok će na međunarodnoj sceni imati Evropsko prvenstvo do 22 godine i Svetsko prvenstvo u Beogradu.

„Sve je usmereno ka tome“, zaključio je selektor Piperski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.