najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hamilton: Neću se osvrtati na dešavanja u Maleziji

Aktuelni svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da se neće više osvrtati na razočaranje u Maleziji i probleme sa motorom, koji su mu otežali borbu za titulu, pošto zaostaje 23 boda za klupskim kolegom Nikom Rozbergom.

“Naravno, prošlog vikenda doživeo sam ogromno razočaranje. Ne samo ja, već i ceo tim. Ali nema svrhe osvrtati se na te stvari. To je negativna energija. Sve što možemo da uradimo je da se okrenemo narednoj trci, da idemo korak po korak i obavimo posao najbolje što znamo. Znam da su i članovi tima razočarani i da će naporno raditi da sledećeg puta stvari budu kako treba”, rekao je Hamilton, preneo je Skaj Sports.

Hamilton nije završio prošlu trku u Maleziji, pošto mu je u 41. krugu eksplodirao motor. On je pre toga na prvom mestu imao 20 sekundi prednosti. Britanac je posle trke bio ljut i tražio odgovore od Mercedesa.

Do kraja šampionata ostalo je pet trka, a Hamilton je rekao da pozitivan dočekuje predstojeću trku u Japanu, u nedelju.

“Bez obzira na sve pronaći ću snagu da se borim u preostalih pet trka. Ako uspem da ponovim sve što sam uradio u Maleziji i ako bolid izdrži, onda dobre stvari mogu da se dogode”, naveo je trostruki svetski prvak.

Rozberg je trku završio na trećem mestu, iza vozača Red Bula Danijela Rikarda i Maksa Verstapena. Njega je na početku trke udario Sebastijan Fetel iz Ferarija, zbog čega je pao na 21. mesto, ali je uspeo da se popne na podijum.

“Prošla nedelja nije bila sjajna za nas, nažalost. Moja trka je bila gotova praktično i pre nego što je počela, a i bilo mi je žao Luisa pošto se i meni to u prošlosti dogodilo. Osećaš se loše kada ti bodovi tek tako budu oduzeti”, rekao je on.

Rozberg se bori za prvu šampionsku titulu u karijeri.

“Rezultat iz Malezije ide u moju korist, što se tiče borbe za titulu. To je činjenica i ne mogu se pretvarati da je drugačije. Ali, tokom cele sezone nisam razmišljao o bodovima i neću sada početi. Ovde sam da pobedjujem, to je cilj u svakoj trci”, naveo je Rozberg.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike