U trendu

Hrabro protiv Turaka: Košarkaši Srbije večeras protiv domaćina i fanatičnih navijača

Košarkaši Srbije danas (20.00) u Istanbulu, u trećem kolu EP, igraju protiv domaćina i 15.000 fanatičnih navijača.

Jedno je jasno – tajni nema. Srbija poznaje dobro Tursku, Turska dobro poznaje Srbiju. Igrači oba tima su često bili rivali, mnogi od njih su i saigrači, dok su selektori, Aleksandar Đorđević s jedne, te Ufuk Saridža s druge, nastupali u dresovima svojih selekcija u istom periodu tokom 1990-ih. Dobro su međusobno upoznati i sa stučnjačkim mogućnostima jedan drugog i kao treneri dva odlična luba – Bajerna i Bešiktaša.

Sale očekuje drugačiju utakmicu od one sa Rusijom.

– Mislim da neće biti fizičkih duela kao sa Rusima, koji su visoki i jaki, imaju NBA tela. Igrali su na način „imamo 15 penala da potrošimo na vašim centrima i svih 15 ćemo da potrošimo“. Spremili su se da igraju na granici nesportskog faula. Sada ćemo odgovoriti košarkom, nemamo drugo oružje. Turci imaju tu atipičnu igru sa četvoricom niskih igrača. Osman i Korkmaz su, doduše, preko dva metra, nisu baš niski. I mi imamo opciju sa četiri „mala“, ne verujem da mi moramo da se adaptiramo.

Postavljena je pozornica za ultimativni test mentalne čvrstine našeg tima – odličan rival pred njegovim ludim navijačima.

– Imamo veliki karakter. Ne znam da li ovi momci više vole da pobede ili više ne vole da izgube. I jedno i drugo je njihova oznaka. To me raduje. Bolje od mene znaju šta je negativno, ali su svesni i šta je pozitivno. Njihova ozbiljnost mi daje mi snagu i poverenje. Ovo je nova ekipa, koja je prvi put zajedno na ovakvom takmičenju. Težina i pritisak postoje, tako da moramo da pomognemo svima da izađemo na teren da se pobijemo. Možda je razumljiv nedostatak energije posle utakmice sa Letonijom, sada da se vratimo na kolosek i da igramo našu košarku, prenose beogradski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar