U trendu

Istorija se piše u Madridu: Finale Boka – River na „Santjago Bernabeu“

Revanš utakmica finala Kopa Libertadores između fudbalera River Plate i Boke Juniors igraće se u Madridu, saopštila je Južnoamerička konferencija (CONMEBOL).

Meč koji je trebalo da bude odigran 24. novembra na Monumentalu premešten u prestonicu Španije nakon što su navijači Rivera napali autobus Boke i povredili igrače.

Konmebol je tada kaznio River sa dva meča pred praznim tribinama i 400.000 evra, a nakon razmatranja nekoliko alternativnih opcija za novog domaćina revanša, u kojima su prednjačili američki Majami i katarski grad Doha, odluka je pala na Madrid posle ponude premijera Španije Pedra Sančesa.

Stadion Santijago Bernabeu u Madridu izabran je pre svega zbog velikog broja Argentinaca u tom gradu, bliskosti sa Buenos Ajresom, ali i zbog povezanosti avio linija kada je odlučeno da se igra u Evropi.

I dalje postoji mogućnost da se utakmica ne odigra jer je Boka najavila tužbu pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani jer smatra da je River prekršio zakone o bezbednosti i sigurnosti i traži da se revanš meč registruje službenom pobedom ovog tima.

River i Boka prvi put u svojoj dugoj istoriji igraju međusobno u finalu Kopa Libertadores iako su zaključno sa prvim mečom (2:2) imali 25 susreta.

Boka se bori za sedmu kontinentalnu titulu, a River za četvrtu. Ovo je poslednja sezona u kojoj se finale KL igra u dve utakmice, od sledeće će biti samo jedna na neutralnom terenu kao u UEFA Ligi šampiona.

Odlučujuća utakmica za trofej šampiona Južne Amerike zakazana je za 9. decembar sa početkom u 20.30.

U prvom meču na Bombonjeri bilo je 2:2.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.