U trendu

Istorijski uspeh Novaka Đokovića

Prvi teniser sveta Đoković osvojio je u nedelju uveče u Londonu peti put u karijeri, a četvrti uzastopno, završni ATP turnir pošto je pobedio trećeg igrača sveta Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

Đoković je rekao da je osvajanjem svoje pete titule na završnom ATP turniru na savršen način završio savršenu sezonu i da je ponosan na postignute rezultate u 2015. godini.

Đoković je ove sezone osvojio 11 titula, od čega tri grend slema i šest Mastersa, a prvi je teniser u istoriji koji je četiri puta uzastopno osvojio završni ATP turnir.

(Beta)

Đoković: Ponosan sam, sledi odmor sa porodicom

Đoković je rekao da je ponosan što je postao prvi igrač u istoriji sa četiri uzastopne titule na završnom Mastersu, ukupno pet u karijeri.

„Ponosan sam na sve što sam zajedno sa mojim timom uradio ove godine. Bez njih i mojih najbližih, ne bih uspeo. Pokušavam da uživam,  jer o ovakvim trenucima sanjate kao klinac“, rekao je Đoković na ceremoniji dodele pehara u O2 areni u Londonu.

On je čestitao Federeru na sjajnoj igri i na nekoliko epskih mečeva koje su odigrali u 2015. godini.

„Siguran sam da ćemo imati još velikih mečeva naredne godine“, rekao je on i priznao da je pehar poklon treneru Borisu Bekeru za 48. rođendan.

Đoković je najavio nekoliko nedelja bez tenisa.

„Biću sa porodicom, da napunim baterije i razmišljam o narednoj sezoni“, zaključio je najbolji teniser planete.

Federer je čestitao srpskom teniseru na sjajnoj sezoni.

„Nikada nije zabavno biti na strani koja ne pobeđuje, ali je bolje i to nego da ne igraš kao prošle godine. Dao sam sve od sebe, neki poeni bili su ludi, Novak je zaslužio pobedu i čestitam mi na naverovatnoj godini“, poručio je Federer.

Svetski mediji: Maestro Đoković dominira i prkosi logici

Svetski mediji saglasni su u oceni da je dominacija Novaka Đokovića u 2015. godini neverovatna, utrkuju su sa komplimentima na račun srpskog tenisera posle trijumfa nad Rodžerom Federerom u finalu završnog Mastersa u Londonu i procenjuju koji su njegovi konačni dometi.

„Srbin je kompletirao fantastičnu sezonu, tri gren slema, šest mastersa, 11 turnira i na kraju, postao je prvi čovek u 46 godina dugoj istoriji ATP-a, koji je vezao četiri završna Mastersa, čime je oborio rekord Ivana Lendla od tri u nizu“, ocenjuje Rojters.

Bi-Bi-Si (BBC) je konstatovao kako je je Đoković u sinoćem meču protiv Federera „prkosio logici“ jer je osvojio 82 odsto poena na drugi servis i „samo“ 62 odsto na prvi.

Podseća se i na činjenicu da Novak još nije osvojio Rolan garos i prenosi njegova izjava da će gren slem u Parizu i 2026. biti na vrhu liste prioriteta, ali svakako ne jedini, pošto su na programu i Olimpijske igre u Riju.

Španski As naziva Đokovića kraljem svetskog tenisa i navodi kako je „Maestero“ u tom stilu završio 2015. godinu.

I mediji u regionu isticću Đokovićevu dominaciju, a hrvatski Index u „Top 4“ vesti donosi naslov: Savršen kraj savršene sezone.

Đoković je sinoć u finalu savladao Rodžera Federera sa 6:4, 6:3.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.