U trendu

Košarkašice Srbije osvojile bronzu na Evropskom prvenstvu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u Beogradu pobedila Veliku Britaniju sa 81:55 (25:16, 15:17, 21:6, 20:16).

U ekipi Srbije sve igračice su se upisale medju strelce, osim povredjene Ane Dabović koja nije igrala. Najefikasnija je bila Sonja Petrović sa 14 poena i 13 skokova, a Nevena Jovanović postigla je 11 poena. Jelena Bruks i Dragana Stanković dodale su po osam poena, a Maja Škorić i Maja Miljković po sedam.

U ekipi Velike Britanije najefikasnija je bila Temi Fagbenle sa 23 poena i šest skokova. 

Srbija je dobro počela meč, poenima Miljković i Petrović povela je sa 6:0, da bi se nakon toga usledile trojke Crvendakić, Miljković i Jovanović za prednost od 15:6.

Britanke su, medjutim, potom iskoristile loš period Srbije i uzvratile serijom 8:0, ali su izabranice Marine Maljković imale identičan odgovor pa pred odmor imale prednost od 25:16.

Srbija je u drugoj deonici održavala prednost sve do samog finiša kada je Britanija novom serijom pripretila i prišla na samo dva poena zaostatka, ali je domaća selekcija taj deo igre „zatvorila“ serijom 5:0 i na veliki odmor otišla sa plus sedam – 40:33.

Pitanje pobednika na ovom meču praktično je rešeno u trećoj četvrtini koju je Srbija dobila sa ubedljivih 21:6 i u kojoj je uvećavala vodjstvo sve do plus 22, da bi u poslednjoj deonici oko 4.500 navijača u Areni moglo da uživa u igri srpskih košarkašica i sa njima, na kraju, proslavi osvajanje bronze na šampionatu Evrope.

Košarkašice Srbije nisu izborile direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, već će igrati na kvalifikacionom turniru.

U finalu Evropskog prvenstva večeras od 20.30 igraju Španija i Francuska.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.