U trendu

Kristijano Ronaldo šokirao Madriđane: Ne želim novi ugovor

Menadžer Totenhema, Maurisio Poketino, rekao je da je ponosan na igru svog tima, trener poražene ekipe, Zinedin Zidan, posle poraza na „Vembliju“ priznao je da je domaćin bio superioran u svim aspektima i da je Real Madrid doživeo zasluženi poraz.

Međutim, najbolji fudbaler sveta, Kristijano Ronaldo, imao je drugačije viđenje pobede Totenhema rezultatom 3:1 posle koje je izvesno da će dvostruki uzastopni prvak Evrope ući u osminu finala iz „drugog šešira“.

„Ovo je loš period za nas jer gubimo utakmice, a navikli smo samo da pobeđujemo. Nalazimo se na lošem putu, ali to će se promeniti i verujte mi da hoće. Ovo je tek početak, i dalje imamo dovoljno vremena da napredujemo. Uveren sam da hoćemo“, rekao je Portugalac, koji je u 80. minutu uspeo golom da ublaži poraz – i dalje najubedljiviji koji je Zidan doživeo na klupi Reala i tek drugi u kojem je protivnik imao dva gola više.

„I dalje nije napravljena velika šteta, ali serije poraza su loše i na nama je da promenimo stvari nabolje. Ono što moramo da priznamo sada je da ne izgledamo onako kako bismo voleli. Ne mislim da su stvari toliko loše, jednostavno potrebno nam je samopouzdanje“.

Ronaldo je potom dodao…

„Mislim da je logično što nas kritikuju. Kada ne pobeđujete ljudi traže uzroke, ali evo me stojim pred vama i govorim u svoje i ime saigrača… siguran sam da će se stvari popraviti na bolje. A, to što sam nervozan na terenu? Ja mislim da je to normalno kada gubite. Stvari ne izgledaju dobro i želite da pomognete i saigračima i sebi“, rekao je Ronaldo, koji nije bio toliko impresioniran igrom „pevaca“ koji su golovima Dele Alija (2) i Kristijana Eriksena ispisali neprijatnih 3:0 na semaforu.

„Za nas je veliki udarac da gubimo 3:0, iako prema mom mišljenju to nije bio pravi odraz stanja na terenu i igre dva tima. Pre svega, njihov prvi gol dat je iz ofsajda, kao i pre neki dan. Naš pristup je takav da ne stajemo i da se borimo do kraja, kao što smo to radili u Đironi, kao što smo to radili i ovde u Londonu“, rekao je Ronaldo, koji je potom upitan za produžetak ugovora sa Real Madridom iako mu aktuelni ističe tek za četiri godine.

„Produžetak saradnje? Ne znam zašto je to tema, ako mi sadašnji ugovor ističe za četiri godine. To je sasvim dovoljno za mene. Ne želim novi ugovor, osećam se odlično u poziciji u kojoj sam“, slegao je Ronaldo ramenima i potom odšetao u timski autobus.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.