U trendu

Maljković: Bilo je teško, ali je pobedio tim

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da se njena ekipa namučila protiv Slovačke na Evropskom prvenstvu i dodala da su u igri i dalje prisutne početničke greške koje treba ispraviti.

„Videli ste kako je utakmica bila teška, mislim da smo se jako namučili. I dalje su prisutne neke početničke greške koje sebi ne smemo da dozvolimo i mi to moramo da korigujemo za sledeću utakmicu. Bitno je da je danas pobedio tim, tim koji se borio do kraja i koji je znao važnost svake lopte. Tako smo se ponašali celu utakmicu. Jedna veoma teška utakmica, uložili smo ogroman trud i zalaganje do poslednje sekunde. Pobedili smo uprkos nešto lošijoj igri“, rekla je Maljković, prenosi KSS.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Slovačku sa 76:74 u prvoj utakmici Grupe F druge faze Evropskog prvenstva 2015. godine u Mađarskoj i Rumuniji. Trijumf Srbiji donela je Sonja Petrović, koja je posle jednog dobrog prodora u poslednjim sekundama meča pogodila za dva.

Maljković je opisala greške koje su bile najveći problem Srbije protiv Slovačke:“Tih početničkih grešaka je bilo mnogo. Situacije gde mi bukvalno poklanjamo poene, nešto više u prvom poluvremenu. Dali smo im četiri poena bukvalno na ruke, gde su one stajale nazad u ofsajdu i mi ih ne vidimo. To su četiri poena, a mi smo pobedili sa samo dva poena razlike. To je samo jedan primer, takvih poklon poena protivniku bilo je bar 15-20 i radićemo na tome da to ispravimo“.

„Ponavljam, čestitam timu na zalaganju do poslednjeg trenutka i na timskoj pobedi, gde je svaka košarkašica bitna, gde je svaka od njih 12 donela nešto, pokazala nešto i doprinela pobedi“, navela je Maljković.

Srbija naredni meč u grupi F igra sa aktuelnim evropskim prvakom Španijom u subotu od 20.30.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.