U trendu

Međunarodni kup šampiona: Poraz Reala od PSŽ (video)

Međunarodni Kup šampiona u fudbalu, revijalno takmičenje nekih od najuspešnijih klubova današnjice, uzima zamah. Uz pobedu Čelsija nad Liverpulom od 1:0, minule noći odigrana su još dva susreta: Real – PSŽ 1:3 i Bajern – Milan 3:3, penalima 3:5, prenose beogradski sportski mediji.

Real nije nastupio u najjačem sastavu protiv „svetaca“, igrala su praktično dva tima „kraljevića“ u ovom duelu, no oni nisu bili dovoljno dobar takmac raspoloženim Parižanima. Zapravo, startna postavlja Kasilja, Varan, Naćo, Marselo, Kazemiro, Kovačić, Vazkez, Hese, Morata, Isko, Danilo primila je tri gola: dali su ih Ikone, a potom Menije dvaput, da bi Marselo pred odlazak na predah iz penala smanjio zaostatak.

https://www.youtube.com/watch?v=qGocwUTcHJw

Na ovom meču u Ohaju Zindein Zidan je u drugih 45 minuta pružio šansu Janezu, Fernandezu, Dijazu, Taheru, Febasu, Hakimiju, Odegardu, Aseniju, Karvahalu, Linhartu i Ljorenteu, ali oni nisu uspeli da nadmudre PSŽ čija je startna postava bila Trap – Orije, Silva, Kimpembe, Kurzava – Kaljegari, Rabio – Lukas, Pastore, Ikone – Kavani. U nastavku su ušli i igrači poput Di Marije, Ben Arfe ali i dvostrukog strelca Monijea koji je zamenio Silvu već u 11. minutu.

Susret Bajerna i Milana podsetio je, po uzbuđenjima, na neke prave takmičarske. Na „Soldžer fildu“ u Čikagu Vinćenco Montela je odlučio da za Milan najpre zaigraju Donaruma – Abate, Romanjoli, Paleta, Antoneli – Poli – Montolivo, Bertolaći – Suso, Nijang, Bonaventura, a Karlo Anćeloti se odlučio za postavu Ulrih – Rafinja, Martinez, Badštuber, Alaba – Lam, Alonso – Riberi, Alkantara, Bernat – Grin.

Nijang je u 23. minutu doveo „roso-nere“ u vođstvo, no do kraja poluvremena Riberi, u 29. i Alaba u 38. minutu, preokrenuli su rezultat. Milan je uzvratio u nastavku: Bertolaći je u 49. minutu poravnao na 2:2, rezervista Kučka u 61. vratio prednost italijanskom timu, pa je tek gol Franka Riberija iz penala u 90. minutu odveo timove do konačne odluke putem jedanaesteraca.

Za Milan su bila precizna sva petorica izvođača, Honda, Matri, Kučka, Romanjoli i Bonaventura, a kod Bavaraca je, posle pogodaka Lama, Alabe i Bernata, tragičar bio Rafinja čiji je kiks rival iskoristio za trijumf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.