najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Milivojević: Irci neće biti borbeniji od nas

Srpski fudbaler Luka Milivojević rekao je danas da je veoma važno na planu samopouzdanja da se pobedom protiv Republike Irske započnu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

„Pritisak raste godinama, a narod je gladan plasmana na velika takmičenja i očekuje uspeh. Pred nama je 10 utakmica i svaki meč je važan, prvi najvažniji. Pogotovo kada je u pitanju otvaranje kvalifikacija. Pobeda bi donela samopouzdanje a na nama je da pružimo maksimum i ostvarimo željeni rezultat“, rekao je Milivojević novinarima u Staroj Pazovi.

On je dodao da će ekipa učiniti sve da dobrim igrama vrati publiku na stadion.

„Razumem navijače, podrška mora da se zasluži. Imamo dobru grupu igrača, a recept za uspeh je timska igra. Moramo da budemo tim, onda će i pojedinac doći do izražaja. I prvo mesto u grupi možemo da napadnemo samo timskom igrom, jakom hemijom na terenu“, rekao je Milivojević.

On je dodao da saigrači i on neće dozvoliti da Irci budu borbeniji od Srbije u Beogradu.

„Borbenost im je kvalitet, poznati su po velikom htenju, nikada ne odustaju. Važno je da igramo na rezultat, pametno, jer mislim da je kvalitet na našoj strani. Ne bismo smeli da uđemo u njihov ritam, jednostavno mi treba da se pitamo“, naveo je Milivojević.

Njegov saigrač Filip Kostić ističe da bi pobeda na Ircima vratila veru u reprezentaciju.

„Imamo kvalitet, poznajemo i snagu Iraca. Znamo da velikom borbenošću anuliraju neke nedostatke, ali mislim da sve zavisi od nas. Znam da nismo favoriti, jer to ne možemo biti pored tri selekcije koje su učestvovale na minulom Evropskom prvenstvu. Mislim, ipak, da imamo kvalitet da ostvarimo želje svih nas i plasiramo se na samit najboljih u Rusiji“, kaže Kostić.

Mladi golman Predrag Rajković optimista je uoči početka novog kvalifikacionog ciklusa.

„Imamo neophodan kvalitet da budemo ispred svih u našoj grupi koja nije laka, naprotiv. Svi zaslužuju respekt, pogotovo selekcije koje su bile na minulom Prvenstvu Evrope. Start je mnogo važan, a sa podrškom sa tribina, možemo da pobedimo Irce“, zaključio je Rajković.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike