U trendu

„Nikad nisam sebe smatrao superiornim…“

Novak Đoković ističe da nije nepobediv u Melburnu iako je šest puta osvajao Australijen open, prenose sportski mediji u svetu.

„Nikad nisam posedovao nepobedivost, hvala na komplimentu. Niko nije nepobediv. Nikad nisam sebe smatrao superiornim igračem na terenu, iako sam povremeno imao ogromno samopouzdanje i dobijao mnogo mečeva. I dalje želim da stavim sebe u poziciju gde sam jednak sa ostalim igračima, borim se za pvaj trofej kao svako drugi, iako branim titulu“, rekao je Đoković.

Đoković je upravo u Melburnu počeo uspon u svetu tenisa, 2008. je tu osvojio prvi Gren slem, a trijumfovao je i u poslednje dve godine.

„Činjenica da sam bio toliko uspešan u Melbrunu u prethodnih deset godina moje karijere, da je to moj najuspešniji Gren slem, ushićuje me, donosi veliko samopouzdanje i uzbuđenje tokom priprema“, dodao je drugi reket sveta.

Đoković će u prvoj rundi igrati protiv Španca Fernanda Verdaska, trenutno 42. igrača na svetu.

„Fernando je kompletan igrač na svakoj podlozi. U pravom trenutku, kada je sve u redu, može da pobedi bilo koga na bilo kojoj podlozi. Prošle godine dobio je Rafaela Nadala u pet setova u prvom kolu ovde. Dobijao je mnoge vrhunske tenisere. Neće se uzbuditi što igra na centralnom terenu, imao dosta iskustva. Očekujem težak meč, nema sumnje u to“, zaključio je Đoković.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.