U trendu

Obradović: Svaka utakmica u Evroligi je važna za nas, srećan sam zbog pobede

MINHEN – Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da je zadovoljan pobedom „crno-belih“ na meču protiv Bajerna u 24. kolu Evrolige.

Partizan je sinoć u Minhenu slavio 82:71. Ovo je bio četvrti uzastopni trijumf „crno-belih“ u Evroligi.

„Svaka utakmica u Evroligi je važna za nas. Imali smo nekoliko problema pre utakmice. Joanis Papapetru čak nije ni mogao da putuje sa nama i trening smo radili sa samo osam igrača. Zek Ledej, Alen Smailagić i Uroš Trifunović su se osećali veoma loše i ostali su u hotelu. Želim da zahvalim svim tim momcima što su pronašli energiju da pomognu timu da igraju utakmicu večeras. Želim da čestitam mom timu, jer verujem da smo odigrali veoma dobru utakmicu, pogotovo na kraju druge i treće četvrtine. Videla se razlika“, rekao je Obradović na konferenciji za medije.

On je podsetio da je Bajern igrao bez veoma važnih košarkaša.

„Znam koliko je teško kada vam fali jedan igrač, a mogu samo da zamislim koliko je Andrei Trinkijeriju bilo teško da igra mnogo utakmica bez, verovatno, ključnih igrača. Veoma sam srećan što smo izborili pobedu i naravno moram da spomenem neverovatnu podršku koju smo imali od naših ljudi, hvala im. Prate nas svuda, ovde je bila veoma dobra atmosfera i želim da zahvalim ljudima iz Bajerna na gostoprimstvu pre i tokom utakmice“, dodao je Obradović.

Partizan će u narednom kolu na svom terenu igrati sa Fenerbahčeom.

Trinkijeri je naveo da je Partizan u ovom trenutku u najboljoj formi u Evroligi.

„Rekao bih da smo na kraju druge i treće četvrtine izgubili meč, to su bili ključni momenti. Na nerešenom rezultatu mi pravimo četiri faula u napadu zaredom i šest slobodnih bacanja im uručujemo kao poklon, pa smo bili bolji u trećoj četvrtini i nismo mogli da igramo u napadu kako treba. Nedostaje mi nekoliko igrača, ali verujem da možeš da praviš faulove i kad nemaš 25 igrača. Mučili smo se, pa smo bili dobri i sve je to deo ovog ludog takmičenja. Čestitao bih Partizanu na pobedi“, naveo je trener Bajerna.

On je istakao da „crno-beli“ imaju najbolje navijače na svetu.

„Znam šta znači igranje za Partizan i pred njihovim navijačima, a već smo igrali u Areni i sad da li smo bili iznenađeni? Nismo. Partizan ima najbolje navijače na svetu, gde god da odu izgleda ovako“, tvrdi Trinkijeri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.