U trendu

Otpišite sve: U narednih 36 sati čeka vas 7 fudbalskih derbija za pamćenje!

Fudbalska prvenstva Evrope ovog 1. i 2. aprila potrefila su se na takav način da će za sladokusce „najvažnije sporedne stvari na svetu“ ovaj vikend biti, blago rečeno za pamćenje.

Fudbalski spektakl od vikenda u subotu od 13.30 otvaraju Liverpul i Everton čiji lokalni derbi i jedan od najvećih u Evropi nikada, ali nikada nije samo derbi i ne može biti dosadan.

Dva časa kasnije, Nemci će „izgoreti“ da vide šta će ovog puta biti u najvećem derbiju te zemlje između Šalkea i Borusije Dortmund.

Kada padne mrak, od 21 čas dva, ove sezone ubedljivo najjača francuska tima PSŽ i Monako odlučiće u međusobnom okršaju ko će osvojiti Liga kup.

Samo pola časa kasnije, u Portugalu će oči cele zemlje biti uprte u najveći tamošnji derbi, između Benfike i Porta.

Stigli smo i do nedelje.

Od 14.30 časova u Holandiji se igra najvažniji meč sezone u kojem se sastaju Fejenord i Ajaks.

Nešto kasnije, od 18 časova na Ostrvu se igra drugi derbi vikenda, između Arsenala i Mančester sitija koji jednu od ovih dveju ekipa može izbaciti iz borbe za titulu.

Na kraju vikenda, od 20.45 u Italiji se u derbiju kola sastaju dve najjače ekipe – Napoli i Juventus. Nema sumnje da će najveće letošnje pojačanje crno-belih Gonzalo Iguain biti na meti domaćih tifoza spremnih da ga 90 minuta bespoštedno provociraju zbog „izdaje“.

I to bi bilo to. Malo li je?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.