U trendu

Pobeda Oklahome uz novi tripl-dabl Vestbruka

Košarkaši Oklahome pobedili su noćas San Antonio sa 102:92 i prekinuli niz od četiri poraza u NBA ligi.

Rasel Vestbruk predvodio je Oklahomu do pobede sa 23 poena, 13 skokova i 13 asistencija, što je bio njegov 31. „tripl dabl“ u sezoni. Pobedi su doprineli Viktor Oladipo sa 20 poena i Enes Kanter sa 14 poena i 10 skokova.

U ekipi San Antonija, koja je prekinula niz od devet pobeda, najefikasniji je bio Kavaj Leonard sa 19 poena. Pau Gasol dodao je 18 poena i sedam skokova, a Lamarkus Oldridž 17 poena. Utakmicu su propustili Toni Parker, Manu Djinobili i Kajl Anderson.

Detroit je pobedio Klivlend sa 106:101 i naneo mu treći uzastopni poraz. Andre Dramond predvodio je Pistonse do pobede sa 20 poena i 16 skokova, dok je Redži Džekson postigao 21. U timu nije bilo srpskog košarkaša Bobana Marjanovića.

U ekipi šampiona NBA lige Lebron Džejms ostvario je „tripl-dabl“ učinak od 29 poena, 13 skokova i 10 asistencija. Kajri Irving postigao je 27 poena, a Čening Fraj 15 poena i devet skokova. U ekipi nije bilo Kevina Lava, Kajla Korvera i Endrua Boguta, a Kavalirsi su izgubili peti put u poslednjih sedam utakmica.

Košarkaši Los Andjeles Klipersa pobedili su Memfis sa 114:98 i učvrstili se na petom mestu na tabeli Zapadne konferencije. Kliperse su do pobede predvodili Ostin Rivers sa 20 poena i Kris Pol sa 19 poena i sedam asistencija.

U ekipi Memfisa najefikasniji je bio Mark Gasol sa 20 poena, a Zek Rendolf dodao je 18 poena i 11 skokova.

Los Andjeles Lejkersi pobedili su Finiks sa 122:110 i prekinuli niz od osam poraza. Dandjelo Rasel bio je najbolji u Lejkersima sa 28 poena, od kojih je postigao šest „trojki“, a Džordan Klarkson dodao je 19. Lejkersi su tako prekinuli niz od 11 poraza u Finiksu, gde nisu pobedili od 5. januara 2011. godine.

Devin Buker predvodio je Finiks sa 23 poena.

Portland je posle produžetka pobedio Filadelfiju sa 114:108 i ostvario četvrtu uzatopnu pobedu. Portland je predvodio Jusuf Nurkić sa 28 poena, 20 skokova, osam asistencija i šest blokada. Demjan Lilard u pobedi je učestvovao sa 24 poena, ali nije postigao nijednu „trojku“, čime je prekinuo niz od 42 utakmice u kojima je najmanje jednom bio precizan za tri poena.

U timu Filadelfije, koja je pretrpela šesti poraz u poslednjih sedam utakmica, Dario Šarić bio je najefikasniji sa 28 poena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.