U trendu

Prelazni rok „demantovao” Ilieva

Partizanov fudbalski klub je prošle godine funkcionisao prodajući igrače za onoliko novca koliko mu je neophodno za platni fond, koji je za igrače i zaposlene u 2016. iznosio oko šest miliona evra.

U prethodnom zimskom transfer periodu inkasirano je blizu 3,5 miliona evra od obeštećenja za Šaponjića, Umarua, Ninkovića i Grbića, a letos 3,1 milion od odšteta za Brašanca, Lukića i Radovića.

Od dosadašnje zarade u ovom prelaznom roku, ostvarene poslednjeg dana za prelaske u vodećim evropskim fudbalskim ligama odlaskom Đurđića u Dansku, Partizan ne može da pokrije plate ni za – nedelju dana.

Za „crno-bele” ima još vremena da zarade budući da će tržište raditi do 24. februara u Rusiji, a do 28. u Kini, gde su prodavali fudbalere prethodnih zima (Škuletić 2015. i Umaru), ali je svakako jasno koliko je bila dobra projekcija sportskog sektora.

„Vlada veliko interesovanje za mnogo naših igrača. Ozbiljno interesovanje vlada za pet, šest, sa više strana.

To me kao sportskog direktora čini jako srećnim. Vrednost naših igrača je uvećana višestruko od prošlog januara zbog rezultata i igre”, izjavio je sportski direktor Ivica Iliev pre mesec dana…

Partizan je navodno bio blizu realizacije višemilionskih transfera Nikole Milenkovića i Nemanje Mihajlovića. Kako je u januaru u Humskoj vođen prelazni rok, pored ostalog govori to što je kao glavni cilj najavljeno dovođenje štopera, pa ne samo da se od toga odustalo nego je pokušana prodaja Milenkovića koji je zacrtan za glavnog centralnog defanzivca.

Partizan inače može da dovodi igrače do 17. februara kada se završava prelazni rok u Srbiji.

Sa Mihajlovićem, Partizan zbilja „pomera granice” u pripremi igrača za prodaju. Mladi fudbaler bi tako trebalo da donese dovoljno novca iako u Superligi na terenu nije proveo više od 33 minuta još od 17. septembra – od tada je nastupio na sedam od 12 prvenstvenih utakmica.

U istom periodu je u senku otišao i Nikola Đurđić (na poslednjih šest superligaških mečeva nije bio ni u protokolu) čijim odlaskom u Randers se Partizan rasteretio jednog od najvećih izdataka na platnom spisku.

Ipak, gubitak na njemu je skoro pola miliona evra, računajući novac koji je plaćen njegovom prethodnom klubu i zarade od letos. Osim ako toliko vredi razlika između slavlja i „remija” u „večitom” derbiju, u čijem finišu je njegova asistencija omogućila pobedonosni pogodak.

(Goran Kovačević, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.