U trendu

Prevara sa dresovima reprezentacije: Koštaju samo 13, a prodavaće se za 90 evra? (foto)

Od trenutka kada su obelodanjeni dresovi Srbije za Svetsko prvenstvo javnost je bila podeljena, a sada su se pojavile poprilično problematične informacije.

Fudbalski savez Srbije nekoliko dana pre reprezentativnog okupljanja objavio je grafiku gostujuće garniture dresova kompanije „Puma“ koja je bele boje sa „srpskom trobojkom“ po sredini, da bi ubrzo posle toga svetlost dana ugledala i glavna, crvena garnitura.

Međutim, vrlo brzo je portal „footyheadlines.com“, inače vodeći svetski mediji koji se bavi sportskom opremom (dresovima, kopačkama, loptama) i otkrivanjem novih modela, došao je do, kako su oni to nazvali, „šokantnih informacija“.

Navodno je nemački proizvođač gostujuće dresove Srbije i Senegala kreirao tako što je malo izmenio jedan od svojih osnovnih i najjeftinijih modela. U pitanju je generički dres pod nazivom „Liga jersey“ koji predstavlja model i košta oko 20 evra, a na nekim sajtovima se može naći i za manji novac, prenosi B92.

Portal piše da je jedan od dokaza to što, u slučaju srpskog dresa nijansa crvene boje nije ista na kragni i zastavi koja se pruža po sredini majice, kao što je to slučaj kod opreme drugih timova koje sponzoriše „Puma“.

Najveća razlika može se primetiti na gostujućoj garnituri selekcije Italije, a „footyheadlines.com“ spominje prevaru jer će dresovi koštati oko 90 evra, koliko i „originalni“ italijanski, urugvajski, češki, kamerunski, švajcarski.

1 komentar
  1. Ivan

    Ca ja koji sam lajk napravim bolji dizajn.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike