U trendu

Real želi da angažuje Morinja na leto

Uprava fudbalskog kluba Real Madrid želi na leto da angažuje trenera Žozea Morinja, preneo je danas El Pais.

Real predvodi Santjago Solari, koji je početkom novembra zamenio Djulena Lopetegija koji je otpušten zbog loših rezultata.

Solari je potpisao ugovor do leta 2021. godine, a već je sa ekipom doživeo dva teška poraza, protiv Eibara (0:3) i CSKA iz Moskve (0:3).

El Pais je naveo da predsednik Reala Florentino Peres želi da vrati Morinja u klub, pošto veruje da Portugalac ima ličnost i lidersku sposobnost koja odgovara klupskim ambicijama.

Morinjo je juče otpušten iz Mančester junajteda zbog loših rezultata.

Real želi da dovede Morinja 1. jula, pošto bi, u slučaju da pre tog datuma potpiše ugovor sa njim, klub morao da plati Mančester junajtedu pet miliona evra.

Kako se navodi, u oktobru je generalni menadžer Reala Hose Anhel Sančes razgovarao sa Morinjom o njegovom povratku na „Santjago Bernabeu“.

Real je prvobitno planirao da plati Morinja 15 miliona evra godišnje, ali je posle negativnog odgovora na tu ponudu, odlučeno da se ponuda poveća na 20 miliona evra godišnje, uz obiman budžet za transfere.

Zamenik kapitena Real Madrida Marselo, koji nije bio u dobrim odnosima sa Morinjom otkako je u klub došao Fabio Koentrao, rekao je juče da je „prava šteta“ što je Portugalac ostao bez posla.

Morinjo je od 2010. do 2013. godine predvodio Real, sa kojim je osvojio šampionsku titulu, Kup kralja i Superkup Španije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar