U trendu

Ronaldo mora da bude ponosan što je iza Mesija

Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije Havijer Klemente izjavio je danas da bi fudbaler madridskog Reala Kristijano Ronaldo, trenutni vlasnik Zlatne lopte, morao da prizna da je Lionel Mesi najbolji igrač sveta.

Ronaldo je nedavno dobio nagradu za najboljeg fudbalera planete zbog svega što je napravio u 2016. godini, pre svega osvojio trofej Lige šampiona i Evropskog prvenstva, ali uprkos tome Klemente nema dilemu da je dobitnik rekordnih pet Zlatnih lopti bez premca.

„Mesi je daleko ispred svih. On radi drugačije stvari od ostalih, ne mislim da drugi nisu dobri, već nisu kao Mesi i ne znam zašto bi se ljutili na moju utemeljenu ocenu. Ronaldo bi trebalo da bude srećan što je drugi najbolji fudbaler jer nije do njega što je rođen veći talenat“, rekao je Klemente za španski radio Kadena Ser.

Omaleni stručnjak, koji je između ostalih vodio Atletik Bilbao, Espanjol, Atletiko Madrid, Marselj i selekciju Španije, ističe da je Ronaldo samo u pojedinim parametrima bolji od Argentinca.

„Kristijano ima bolje trbušnjake, viši je i igra bolje glavom, ali Mesi je tehnički nadareniji, sposobniji i ima bolju viziju. Ronaldo bi morao da bude srećan i ponosan što je drugi na svetu, morao bi da prizna da je rival kvalitetniji, to je nešto najčasnije u sportu“, zaključio je Klemente.

Klemente je bio prvi selektor Srbije od osamostaljenja, ali nije uspeo da se u kvalifikacionoj grupi sa Portugalijom i Poljskom plasira na Evropsko prvenstvo u Austriji i Svajcarskoj 2008. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.