U trendu

Šok za Ronalda: Optužuju ga da duguje 8 miliona evra za porez

Fudbaler evropskog prvaka Real Madrida, Kristijano Ronaldo (32), nije platio 8 miliona evra poreza na prihod koji je ostvario od sponzorskih ugovora od 2011. do 2013., navela je španska Porezna uprava u dokumentu poslanom španskom državnom tužilaštvu.

Vest je danas objavila španska javna televizija RTVE nakon što su dve radijske stanice i novine El Mundo navele da su imale uvid u dokument i dobile potvrdu u Poreznoj upravi.

Ronaldo, najbolji fudbaler sveta u prošloj godini, regulisao je svoju poreznu situaciju u 2015. kada je platio porez od 5,6 miliona evra za period od 2011. do 2013. Porezna uprava smatra da je trebao uplatiti još 8 miliona evra.

Državno tužilaštvo sada treba da utvrdi da li je Ronaldo pokušao da prevari Poreznu upravu, zbog čega bi mogli da podignu optužnicu protiv njega, ili je reč o administrativnoj grešci. Tužilaštvo mora da se izjasni do 30. juna, kada zastareva eventualna nepravilnost iz 2011.

Ronaldo se priprema za finale Lige šampiona protiv Juventusa u Kardifu 3. juna i nije bio dostupan za komentar.

Špansko državno tužilaštvo podiglo je prošle nedelje optužnicu protiv portugalskog igrača Real Madrida, Fabia Koentra i bivšeg Atletikovog kolumbijskog napadača Radamela Falkaoa, optuživši ih da su otvaranjem kompanija u Panami i Irskoj utajili oko 7 miliona evra poreza.

Zastupnik sve trojice fudbalera je Portugalac Horhe Mendes (51), prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)