U trendu

Terzić se dvoumi oko šefa struke: Milojević „preti“ Đurovskom?

Crvena Zvezda će ovog leta obnoviti ekipu, rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić, ali je prvi prioritet – izbor šefa stručnog štaba.

Boško Đurovski je koliko u subotu uveče bio siguran na klupi i naredne sezone. Hvalospevi i Terzića i članova UO kao priznanje za nivo igre prikazan u finalu Kupa. Ali generalni direktor je za 24 sata promenio izjavu i od gotovog ostanka stavio znak pitanja iza legende kluba, pravdajući to odgovornošću prema javnosti, što ima logike, ali u ovom slučaju ne pije vodu.

Boško je bio na razgovoru kod Terzića, a odluka je prolongirana do kraja nedelje, iako Zvezda nema više ni sekund vremena da se igra i pregovara sa drugim trenerima koji niti poznaju ekipu, niti mogu da je upoznaju i spreme do 29. juna. Iza Boška je najteži period upoznavanja ekipe, on tačno zna šta je potrebno od pojačanja da bi se podigao kvalitet igre, a isprobao je na treninzima i sve omladince koje bi trebalo da uključi u takmičarsku ekipu.

Nije tajna da Zvezdan Terzić ima visoko mišljenje o određenim trenerima, a sva četvorica njegovih favorita su trenutno bez angažmana: Ivica Jovanović, Miroslav Đukić, Aleksandar Janković i Vladan Milojević. Od kvarteta samo Milojević dobro poznaje aktuelni srpski fudbal i igrače, jer je tek godinu dana van Beograda, Jovanović i Đukić su dugo van zemlje, Jankovića nema od 2013. Terzić je kontaktirao sa mnogim od njih, pitanje je samo ko bi se prihvatio „restarta“, nepoznatog kvaliteta tima, skromne plate i neizbežnog pritiska osvajanja trofeja. Slaba je pregovaračka pozicija direktora, zato i ne misli na stranca, jer ne može ni svi uslovi za trening da se obezbede zbog oronule infrastrukture.

Ali, ako je reper „trener – stvaralac“ koji poznaje prilike, onda je Đurovskom u ovom trenutku jedini pravi protivkandidat Milojević, bivši trener Čukaričkog i Panioniosa. On zna šta je Zvezda, ima i priličan motiv da se dokaže jer je devastiran njegov odličan rad u omladinskoj školi zbog čega je i otišao na Banovo brdo, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.