U trendu

Tokio – 1. dan: Đoković, Bogdanović, strelci…

Prvog zvaničnog dana takmičenja na Olimpijskim igrama na teren će brojni srpski sportisti na čelu sa Novakom Đokovićem.

Svetski broj 1 igra meč prvog kola protiv Bolivijca Uga Delijena, otprilike oko 10 sati po srpskom vremenu, a pre njega he na teren Nina Stojanović, protiv Japanke Nao HIbino (4.00), odnosno Miomir Kecmanović, protiv Poljaka Kamila Majšaka, oko pet sati.

Stojanovićeva će zajedno sa Aleksandrom Krunić igtrati dubl, ne pre 10 sati po srpskom vremenu.

Počinju takmičenja u streljaštvu, a na „vatrenju liniju“ će Andrea Arsović i Sanja Vukašinović (1.30 po srpskom vremenu) i Damir Mikec (u šest po srpskom vremenu).

U odbranu srebra iz Rija krenuće reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović. Počinje u tri ujutro po srpskom vremenu, dok je finale zakazano za 15 sati.

Nastupiće i stonoteniseri Peto Žolt (osam sati) i Dimitrije Levajac (13.15), zatim plivači Anja Crevar (13 sati) i Čaba Silađi (13.15), kao i džudistkinja (četiri ujutro).

Basket reprezentacija odigraće dva meča – protiv Kine (5.25) i Holandije (8.25).

Basketaši Srbije na startu OI savladali Kinu

Reprezentacija Srbije u basketu 3X3 uspešno je startovala na olimpijskom turniru, pošto je u prvom kolu savladala selekciju Kine 22:12.

Naredni meč srpski tim igra već od 8.25 sati po srpskom vremenu protiv Holandije.

U nedelju su na programu dueli protiv Poljske (5.00) i Belgije (8.25)

Poraz Tijane Bogdanović, još ima šanse za repesaž

Srpska reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović, olimpijska vicešampionka iz Rija u kategoriji do 49 kilograma, poražena je u prvom kolu turnira u Tokiju od Adrijane Iglesijas Serezo iz Španije 12:4.

Bogdanovićeva definitivno neće uspeti da odbrani srebro, ali „tinja“ nada da može do bronze kroz repesaž, ukoliko Iglesijas Serezo dođe do finala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar