U trendu

Tomić: Osećam veliki ponos, uzbuđenje i odgovornost

Novi trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je danas da je veoma uzbuđen i da oseća veliku odgovornost što je došao na to mesto.

„Osećam veliki ponos, uzbuđenje i odgovornost. Slažem se da sam neiskusan trener, ali sam u Partizanu proveo osam godina kao igrač i tri kao sportski direktor. Ništa ne može da mi pruži ushićenje kao Partizan, a i trenersku školu sam upisao da bih bio trener Partizana“, rekao je Tomić na svojoj promociji na stadionu u Humskoj.

Tomić je na klupi crno-belih zamenio Ljubinka Drulovića, a sa Partizanom je potpisao ugovor na dve i po godine.

Novi trener Partizana je istakao da se ne plaši novog izazova i najavio „velike rezove“ u timu.

„Nemam strah, svestan sam da ću dobiti samo jednu priliku u Partizanu. Ključno je da ne odstupam od sebe i svojih ideja. Pobede, trofeji i titule su, naravno, cilj, ali za mene je glavni cilj da ekipa ima entuzijazam. Ne znam koliko će biti potrebno vremena, ali ću insistirati da se svaki minut na treningu manifestuje na teren“, rekao je Tomić.

On je dodao da sebe ne doživljava kao nekog ko je bitan za Partizan i da neće „smatrati strašnim“ ako bude smenjen sa tog mesta.

Partizan igra veoma lošu sezonu, pošto je posle prvog dela šapionata u Super ligi Srbije na četvrtom mestu sa 36 bodova, čak 26 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

„Samokritičan sam, već osećam pritisak. Tabela me deprimira, ali nam to ne dozvoljava eventualne kikseve, već ćemo do kraja sezone utakmicama pristupati kao da je egal, biti ili ne biti. Pristup mora da bude na nivou Partizana i nema opravdanja, Partizan zahteva pobedu u svakoj utakmici“, kazao je novi trener Partizana.

Tomić je rekao da će forsirati mlade igrače, kao što je to radio i u periodu dok je bio sportski direktor.

„Cilj koji postavljam sebi neće da bude igra po uzoru na tiki-taka Barselonu, Bajern, Arsenal, nego po uzoru na svetu tradiciju Partizana. Za to je potrebno vreme. Ucinicu sve da to što pre izgleda na najbolji mogući način. Nisam trener koji će sastaviti iskusnu ekipu koja bi mi pravila rezultat. Naprotiv, forsiraću mlade igrače. Neki iz Teleoptika će preci u prvi tim. ali ne možemo da stavimo 11 mladih igrača u prvu ekipu. Niti možemo da ih nađemo, niti je to dobra odluka za Partizan. Neophodno je da mladi imaju stubove“, zaključio je Tomić.

Tomić je na klupu Partizana došao posle smene Ljubinka Drulovića i serije loših rezultata tima, kao i ispadanja iz Lige Evrope.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.