U trendu

Udovičić u Kraljevu obišao sportske objekte i KK Sloga

KRALJEVO – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas u Kraljevu radove na rekonstrukciji Atletskog stadiona, kao i fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Živan Maričić“, a posetio je i Košarkaški klub „Sloga“, kome je donirana sportska oprema.

Udovičić je naveo da će Kraljevčani imati priliku da uživaju u novim terenima, teretanama na otvorenom i dodao da će 411 osnovaca u naselju Žiča u septembru dobiti potpuno novi izgled fiskulturne sale.

„Omogućićemo deci i lokalnim klubovima da koristeći salu imaju bolje uslove za napredak u svom radu i zato će još jedna škola dobiti najmoderniju fiskulturnu salu, po svim standardima, pre svega bezbednosnim“, rekao je Udovičić.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić istakao je da je Grad uložio sredstva za izgradnju temelja sale u iznosu od 3,6 miliona dinara, a da je Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo čak 45 miliona dinara.

Podvukao je odličnu saradnju sa Ministarstvom i dodao da su se u protekle četiri godine realizovala tri značajna projekta, od izgradnje podtribinskog prostora u novoj Hali sportova do izgradnje dve teretane na otvorenom sa trim stazama.

Udovičić je naveo da je pre pet godina jedino Sremska Mitrovica mogla da bude domaćin nacionalnog prvenstva u atletici, a da sada već 10 gradova ima najmodernije stadione za atletiku.

„Kraljevo će moći da uđe u krug gradova u kojima će sportisti imati najbolje moguće uslove“, istakao je ministar.

On je najavio i da će u narednih godinu dana svi tereni imati izliven tartan, biće obezbeđeni i novi sportski rekviziti i oprema i dodao da će sportsko- rekreativni centar Ibar dobiti novi izgled koji će omogućiti da, kako kaže, Kraljevo bude regionalni centar sporta.

U narednim godinama, očekuju se dodatni radovi, a Udovičić kaže da će do kraja 2025. godine Kraljevo imati i rekonstruisan gradski stadion, fudbalski stadion i zatvoreni bazen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.