U trendu

Vodiće se LJUTA borba: Večeras Srbija juri osminu finala

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra protiv Brazila u Moskvi u direktnom duelu za plasman u osminu finala Mundijala u Rusiji.

Ekipi Mladena Krstajića samo pobeda „igra“ kako ne bi zavisila od ishoda meča između Švajcarske i Kostarike, s tim da bi joj odgovarao i remi uz dosta golova ako Kostarika iznenadi.

„Brazil je fudbalska velesila. Veoma ih poštujemo kao fudbalsku naciju i kao tim, ali gledamo sebe. Da se što bolje priremimo i pokaženo maksimim i karakter. Jedva čekamo da igramo protiv velikog Brazila. Nećemo se predati, daćemo maksimim, pa ćemo da vidimo rezultat“, rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Moskvi.

Kapiten Aleksandar Kolarov je na pitanja legendarnog Dejana Petkovića, koji sada radi za brazilsku TV Globo, da li se utakmica može posmatrati kao finale Mundijala, rekao da je sigurno finale njegove karijere.

„Odigrao sam mnoge velike utakmice, ali ovo mi je najvažnija u karijeri. Pozornica koja se dešava jednom u karijeri. Uvek želiš da budeš najbolji. Ima ona da je lako biti najbolji među slabima, ali ajde da budemo najbolji sa najboljima“, rekao je Kolarov i dodao da bi voleo da savlada klupskog druga iz Rome Alisona Bekera, kao i da zna šta ga čeka protiv Vilijana jer su vodili mnoge duele na utakmicama Čelsija i Mančester Sitija u Engleskoj.

Selektor petostrukog prvaka sveta Tite najavio je isti sastav kao protiv Kostarike i poručio da je Srbija kvalitetan tim.

„Znamo šta nas čeka, Srbija ima visoke igrače, u proseku 10 centimetara su viši, ali to je samo jedan faktor. Znamo tehničku srpsku školu, imaju sjajne individualce, ali na nama je da iskoristimo naše prednosti. Kada sam sa Korintijansom izgubio od kolumbijske Tolime tada sam naučio da je sve moguće „, rekao je Tite.

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Petković, koji se u Brazilu proslavio, ističe da su čuda moguća.

„Ako neko misli da ne može da iznenadi Brazil onda bolje da ne izlazi na teren. Kada sam igrao fudbal, ako sam mislio da ne mogu da pobedim, onda kažem da me boli nešto… Šanse nisu ogromne, ali to ništa ne znači u fudbalu“, rekao je Petković i dodao da šansu „orlova“ vidi u prekidima.

Utakmica između Srbije i Brazila igra se večeras od 20 sati na stadionu Otkritije arena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.