U trendu

Zajednička pobeda, ovaj osećaj jači od novca

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je večeras da je pobeda protiv Kelna zajednički uspeh, ali da su igrači najzaslužniji što su se crveno-beli posle 25 godina izborili za „evropsko proleće“ i vratili tamo gde joj je mesto.

„Zaslužno smo se vratili na fudbalsku scenu, tu nam jeste mesto. Presrećan sam, epitet najboljeg na utakmici ide svim igračima, ostavili su srce na terenu, uvek će tako da bude, ovi momci su zaslužili. Ovaj ambijent treba doživeti, ne postoji novac kojim možete da platite to. Igrači treba da uživaju zajedno sa navijačima“, rekao je Milojević.

Prema njegovim rečima ovo je zajednička pobeda, igrača, uprave, svih u klubu.

„Ovo je Zvezda. Rekao sam da Zvezda treba da se vrati u elitu fudbalsku. Verujem da je ovo samo početak“ i da ćemo svake godine igarti sa najboljim evropskim klubovima. Večeras je bilo lepo biti igrač i trener Zvezde“, poručio je Milojević.

Milojević je istakao da jopš ne razmišlja o žrebu u ponedeljak, već samo o naredno utakmici protiv Borca iz Čačka.

„Verovatno mnogi već razmišljaju o žrebu u ponedeljak, ali znate mene. Ne bih o tome sad govorio, zasluženo smo pobedili danas, a ja već razmišljam o nedelji, o Borcu. Danas nam je bila potrebna pobeda, rezultat, i na rezultat smo odigrali. Utakmica je morala da bude ovakva“, zaključio je Milojević.

Srnić: Vratilo mi se, najdraži gol u karijeri

Fudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić, junak pobede nad Kelnom (1:0) u Ligi Evrope, istakao je da mu se vratilo za ranije promašaje i da je postigao najdraži gol u karijeri.

Crvena zvezda je savladala nemačckog predstavnika golom Srnića u 22. minutu i obezbedila „evropsko proleće“ posle 25 godina.

„Iskreno, mnogo prilika sam propustio u prvenstvu, moralo je da mi se vrati. To se desilo kada je bilo najpotrebnije, ovo mi je najdraži gol u karijeri“, rekao je Srnić za RTS posle meča.

Kako je naglasio, naredni cilj mu je da bude strelac u večitom derbiju protiv Partizana, već sledeće srede.

„Očekujem gol u derbiju, pa da ispunim sve snove u Zvezdi“, kazao je Srnić.

Njegov saigrač Aleksandar Pešić dodao je da ekipa ceo meč bila hrabra i borbena.

„To je bio jedini način da slavimo večeras. Nismo se branili, želeli smo pobedu i igrali na gol više“, zaključio je Pešić.

Naredni rival crveno-belih u šesnaestini finala Lige Evrope biće poznat u ponedeljak posle žreba u Nionu u 13 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.