najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zvezda: Grujić u Liverpulu zbog opstanka i budućnosti kluba

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da je prihvaćena ponuda Liverpula za transfer mladog reprezentativca Marka Grujića vredna sedam miliona evra, pošto je to jedini način da se sačuva šampionski tim i spremno dočekaju kvalifikacije za Ligu šampiona.

U saopstenju na sajtu kluba, koji je na neki način odgovor Grujićevom ocu Goranu, koji se protivi transferu, Zvezda popdseća da je cena koja je dobijena maksimalna i teško da može da bude veća, kao i da je klubu potrebnije sada šest miliona da bi preživeo, nego 16 miliona na leto.

“Ne treba zanemariti ni činjenicu da su teške povrede sastavni deo profesionalnog sporta, a imao je naš klub neprijatna iskustva kada je odbio ponudu od četiri miliona evra za Darka Lazovića, koji se kasnije povredio i na kraju otišao bez ikakvog obeštećenja”.

“Crvena zvezda je pre samo godinu i po dana bila na ivici bankrota, ali je dobrom poslovnom i sportskom politikom došla u situaciju da danas njeni navijači sa punim pravom razmišljaju o Ligi šampiona. Treba nam još samo par koraka i nadamo se da ćemo ih sprovesti. Transferi profesionalnih igrača su jedan od legitimnih načina da se potrebna sredstva prihoduju”, navodi se u saopštenju.

Iz Zvezde ističu da je klub u poslednjih 10 dana dobio tri zvanične ponude za Grujića – od Anderlehta dva miliona evra, Štutgarta pet i od Liverpula sedam, plus 10 odsto sledećeg transfera.

“Svi u Crvenoj zvezdi iskreno žele da Marko Grujić narednih 10 godina igra u našem dresu, ali finansijska situacija diktira donošenje drugačije odluke. Upravni odbor je ponude razmotrio i jednoglasno prihvatio ponudu engleskog velikana. Liverpul bi isplatio novac odmah, a igrač bi ostao u Crvenoj zvezdi do 1. jula. Želeli smo da ispoštujemo želju igračevog oca da ostane do sledećeg leta u klubu i pristali smo da platimo Liverpulu milion evra za njegovu pozajmicu od šest meseci”, poručuju iz Zvezde i konstatuju da klub na ovaj način staje na čvrste noge jer preostali dug od 35 miliona evra i njegova struktura ne opterećuje tekuće poslovanje kluba.

Zvezda smatra da svi koji budu radili na sprečavanju Grujićevog transfera u Liverpul moraju da preuzmu punu odgovornost za budućnost Crvene zvezde.

“Marko Grujić je profesionalni igrač našeg kluba u kome se on i kao igrač i kao ličnost formira već punih 10 godina. U njegovom razvoju su učestvovali i treneri mlađih kategorija, žene koje su mu prale dres, ljudi koji su šišali travu, sekretar koji ga je registrovao, vozač autobusa koji ga je vozio, trener koji ga trenira, saigrači koji sa njim igraju, maseri koji ga masiraju, kuvarice koje mu kuvaju, navijači koji mu skandiraju i najviše od svega crveno-beli dres koji nosi sa Zvezdinim grbom na grudima”, konstatuju u Zvezdi i podsećaju da nema sebičnosti u kolektivnim sportovima, kao što je nije bilo ni kada su odlazili Vidić, Stanković, Žigić ili nedavno Rajković.

Iz Zvezde tvrde da ništa nije rađeno bez znanja Grujićeve porodice, da su prvo oni razgovarali sa Liverpulom i otkrivaju da će mladi fudbaler u Liverpulu potpisati ugovor na pet godina vredan 1,2 miliona evra godišnje.

Brzo rešiti situaciju, nije nam potreban “slučaj Grujić”

Legenda Crvene zvezde Dragan DŽajić rekao je da bi crveno-beli morali što pre da reše situaciju oko transfera Marka Grujića u Liverpul, jer se u suprotnom pravi afera koja klubu nije potrebna posle osvajanja jesenje titule.

Crvena zvezda na stolu ima ponudu engelskog velikana tešku sedam miliona evra i 10 odsto od naredne prodaje, ali igračev otac misli da je rano da se sada sklopi dogovor kako bi Grujić 1. jula naredne godine prešao u Liverpul.

“Koliko sam obavešten transfer nije definitivno gotov. Ne volim što se ovaj slučaj ne završava jer se odugovlačenjem pravi afera. Od lepe stvari koja je mogla da se desi, kako vreme odmiče doći ćemo u situaciju da se od nečega branimo ili pravi slučaj, što ne bi smelo”, rekao je DŽajić Tanjugu.

Treća Zvezdina zvezda i počasni predsednik dodao je da je u interesu kluba da se što pre donese odluka.

“Ne bih pričao o ciframa i svemu tome. Isključivo gledam samo klub i ukoliko je dogovor pao, onda bi na pravi način trebalo da se prikaže javnosti. Ovako, svaki dan piše se nešto novo. Lično kao zvezdaš, želim da se ne diže nikakva afera da bi igrači i rukovodstvo mogli mirno da se pripreme za drugi deo sezone”.

DŽajić je poručio da je sadašnji tim Zvezde napravio veliki uspeh posle odličnih rezultata u prvom delu sezone.

“Pobedili su 19 utakmica u prvenstvu, u nizu, nemaju poraz. Sve čestitke rukovodstvu, treneru i fudbalerima. To je nešto što niko nije očekivao, a donelo je veliku radost navijačima. Ova generacija je ušla u istoriju kluba po broju uzastopnih pobeda, ali nadam se da su njihove mogućnosti veće”, naveo je DŽajić i dodao da i dalje pomaže klubu koliko može sa funkcije počasnog predsednika.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Raša

    Ukoliko sudbina kluba zavisi samo od jednog igrača, onda taj klub nema perspektivu. Posle svega što se desilo, siguran sam da više ništa neće biti isto kao pre. Ni odlični Grujić, ni CZ pa ni navijači. U ovoj priči ima puno pitanja i nepoznatih za obične navijače. Ko je sve ovo smislio, uspeo je da višedecenijskim navijačima ogadi fudbal.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike